En A till Z lista över populära likörer och Cordials

Utforska de smakfulla likörerna som du kan lagra i din bar

Likörer används för att ge våra cocktails en smaksträcka, allt från frukt till örter och kryddor, och allt däremellan. När du utforskar cocktail recept , kommer du att finna att många av dem kräver minst en likör (eller hjärtlig) . Dessa destillerade sprit är en viktig del av att blanda drycker och många är väsentliga för en välsorterad bar.

Varumärken som Benedictine, Campari, Cointreau och Drambuie är vanliga sevärdheter i många barer.

Några av dessa har proprietära recept med distinkta, unika smakprofiler som inte lätt kan ersättas.

Det finns också ett antal namn för likörstilar. Absinthe, Creme de Cassis och Peach Snaps är bara några exempel, som ofta produceras av flera märken. Ett antal av dessa är också idealiska kandidater för hemlagad likör , vilket är ganska roligt att göra och lägga till i din bar också.

Denna guide är utformad för att presentera dig för de olika likörer som finns tillgängliga idag. Från häftklamrar som trippel sek till spännande likörer som Pama, finns det mycket smak i dessa sprit och de kan användas för att göra några fantastiska cocktails.

Lär dig likörer

Absante: En ljusgrön, anis-smaksatt likör. Vänder opaliserande när den droppar långsamt över isen. En idealisk ersättning för absint och andra anislikörer.

Absinthe: En anis-smakad likör som ursprungligen var 136 bevis och förbjöds i lag i många år i de flesta länder.

Absante, Pernod och Herbsaint kan användas för att ersätta absint i cocktailrecept.

Advokat: En likör från Holland gjord av äggulor, brandy, socker och vanilj som ofta åtnjutits rakt eller på klipporna. Det kallas ofta den nederländska versionen av eggnog .

Agavero: En tequila-baserad likör smakad med damiana-blomman. Det skapades 1857, använder en blandning av 100 procent blå agave añejo och reposado tequilas i fransk limousin ek. Det är populärt att dricka rakt eller på klipporna och blandas till en mängd olika cocktails. Agavero liknar Damiana Likör.

Amaretto: En mandelmakad likör tillagad med aprikospipor. Det är en av de mest populära likörerna och är viktigt i en välsorterad bar . Amaretto är vanligtvis ihop med en kaffelikör eller används som en slät, söt likör i skyttar.

Amaro Meletti: En bitter italiensk digestif som är smakad med olika aromatiska örter, inklusive anis och saffran. Smakprofilen är överraskande och påminner om choklad. Det är utsökt på egen hand eller över is och används i några cocktails.

Amer Picon: En bitter fransk aperitif som kan vara svår att hitta, särskilt i USA. Den har en distinkt apelsin smak. Amer Torani och Amaro CioCiaro är bland de bärbara substituten som ska användas i cocktails.

Aperol: En italiensk aperitif framställd av ett recept utvecklat 1919.

Dess primära smak är apelsin men det innehåller också rabarber, chinchona, gentian och andra "hemliga" örter. Mycket användbart i cocktails som kräver en bitter apelsin smak snarare än en söt.

Averna : En italiensk bitterlikör (eller amaro ) som fortfarande produceras från det ursprungliga 1868-receptet av örter, rötter och citrusskenor med naturlig karamell för sötma. Likören är en favorit digestif i Italien och serveras ofta på klipporna, men det gör också en bra mixer för cocktails.

Barenjaeger : En honungsmakad likör framställd i Tyskland med ursprung som stammar tillbaka till medeltida Europa. Ger en trevlig neutral smakad sötnos till cocktails och är en idealisk ersättare för äkta honung i drycker.

Benediktin: En proprietär likör av örter, rötter och socker med en Cognac- bas.

Det är en populär premiumlikör som är avgörande för ett antal klassiska cocktails. Finns även redan blandad med brandy för en flaska på hylla på B & B-cocktailen .

Blackberry Likör eller Brandy: Några Blackberry Brandies kan vara sötare än likörerna, men de kan ofta användas omväxlande. Crème de mûre är en annan blackberry likör.

Butterscotch Schnapps eller likör: En likör gjord av en blandning av smör och brunt socker som smakar som smörgås godis. Ibland kallas Buttershots, vilket är ett varumärke som produceras av DeKuyper.

Cacao Mint Nuss: Crème de cacao med en extra hasselnötsmak. Det är inte särskilt vanligt, men det är ganska intressant att dricka kyla eller ge crème de cacao drycker en nutty smak.

Campari: En populär bitter italiensk apèritif gjord med en unik blandning av örter och kryddor. Orange är den dominerande smaken. Det hemliga receptet var ursprungligen utvecklat av Gaspare Campari 1860 för sin Cafè Campari i Milano, Italien. Campari serveras ofta på klipporna antingen i sig eller blandas med klubbens läsk. Det är också en viktig ingrediens i många apèritifcocktails .

Chambord: Det mest kända hallonlikörsmärket på marknaden, det är en häftklammer i många barer. Likören dateras tillbaka till 1685 när Louis XIV besökte Château de Chambord. Chambord produceras i Loire-dalen i Frankrike från röda och svarta hallon, honung, vanilj och Cognac.

Chartreuse: En örtlikör producerad av karthusiska munkar i de franska Alperna. Den är tillgänglig som antingen Green or Yellow Chartreuse och som en speciell VEP-tappning av båda sorterna, som är åldrade under en längre tid. En vanlig ingrediens i många klassiska och avancerade cocktails.

Cherry Heering : Ett topp-hylla varumärke av naturligt smakad körsbärlikör från Danmark som används i en mängd olika cocktail recept.

Körsbärlikör: En mängd likörer smaksatta med körsbär. Vissa använder naturliga smakämnen eller verkliga körsbär medan andra använder artificiella smakämnen. Cherry Heering, crème de cerise och maraschino likör är alla körsbärlikör. Var försiktig när du väljer denna smak, så många bottenhyllorbjudningar kan påminnas av hostningssirap, ett vanligt resultat när körsbärsmakning blandas med alkohol.

Kanelknoppar: En grupp av klara eller röda likörer som smakar med söt kanel. Många flaskas på ett högt bevis och intensiteten hos kanelspice och sötma varierar mycket. Goldschlager, Hot Damn och Aftershock är några av de populära märkena som ofta används i cocktails och skyttar.

Kaffe Likör, Crème de Café: En grupp av kaffe-flavored likörer som varierar mycket i smak, stil och kostnad. Den mest populära kaffelikören är Kahlua, men det finns många märken och stilar tillgängliga. De flesta kaffelikörerna kan ersättas av varandra. De är stora serveras iskallad med tung grädde flytande på toppen och är mycket populära ingredienser i en mängd olika drycker. Varje stapel ska ha en flaska i lager.

Cointreau: Ett mycket populärt märke av apelsinlikör som anses vara en trippel trippel sek. Användbar i någon cocktail som kräver en generisk apelsinlikör och många recept som kräver det specifikt.

Tips: Cremelikörerna nedan är inte krämiga. Namnet avser den höga koncentrationen av socker som används för att göra dem. De är verkligen väldigt söta, men absolut inte krämlikor.

Crème d Apricots, Apricot Brandy eller likör, Apry: Aprikoslikor varierar i sötma och kvalitet, men de tenderar att ha en bra aprikossmak. Aprikosbrandies kan sötas, vilket gör dem likör-eller inte. De övre hylla alternativen är luscious när den drizzles i en Champagne flöjt över sprickad is.

Crème d 'Almond: En rosa likör smakad med mandel och fruktstenar. Liksom crème de noyau, men amaretto kan också användas som ersättare om dryckets färg inte är viktig.

Crème de Banana, Bananlikör: Bananmakad likör är vanligtvis ganska söta och sanna mot fruktens smak. Det finns inte många alternativ på marknaden och de används inte ofta, men de kan vara mycket roliga att leka med för rätt drinkar.

Crème de Cacao: En likör smakad med kakao (choklad) och vaniljböna. Det är mycket populärt och används ofta i chokladcocktails. Finns i både vita (klara) och bruna sorter och produceras av olika märken. Den kan användas som ersättning för andra chokladlikörer.

Crème de Cassis: En söt, lågsäker likör av franska svarta vinbär. Djupröd i färgen kan den hittas i några populära cocktails och kopplas ofta ihop med vin.

Crème de Cerise: En söt körsbärsmakad likör. Cherry Heering, maraschino och andra körsbärlikör kan användas som substitut.

Crème de Coconut, Coconutlikör, Batida de Coco: Söta kokosnötsmakade likörer har vanligtvis en rombas och är populära i tropiska cocktails. Batida de Coco är en krämig likör; Creme de Coconut tenderar att vara tydlig; Andra kokoslikor kan vara den ena eller den andra. För att inte förväxlas med "creme av kokosnöt", finns en alkoholfri vätska som också finns i många dryck recept, även om kokoslikor kan användas som en ersättning.

Crème de Framboise: En söt röd till lila likör med en hallon smak. Chambord är en populär ersättare.

Crème de Menthe: En populär sötlikör smakad med mintblad eller extrakt. Den är antingen vit (klar) eller grön och är också en populär ingrediens i bakade goda recept. Pepparmint snaps är en vanlig ersättning.

Crème de Mûre: En söt blackberry-smaksatt likör. Kan vara ett ersättare för Chambord och andra björnbär och hallonlikör.

Crème de Noyaux: En rosa likör som har en distinkt mandelsmak och är gjord med stenar av plommon, körsbär, persikor och aprikoser. Detta är inte en mycket vanlig likör men finns i några cocktails.

Crème de Violette: En lila violett smaksatt likör som var relativt vanlig i klassiska cocktails . Det förlorade en del av sin popularitet på grund av importproblem till slutet av 1990-talet. Det har sedan dess blivit en favorit ingrediens för att återuppliva klassikerna och utveckla moderna recept. Det mest populära varumärket är Rothman & Winter.

Curaçao: Ofta gjord av de torkade skalerna av lahara-apelsiner, det var den ursprungliga orangelikörlikan och används i många klassiska cocktails . Normalt är det orange i färg men det kan också vara vit, blå eller grön. Blå curaçao är ett mycket vanligt sätt att skapa fantastiska blåa cocktails.

Cynar: En kronärtskockbaserad bitterlikör som lanserades 1952. Trots sin bas smakar den inte som en kronärtskocka eftersom den också innehåller en blandning av tretton örter och andra växter. Aperitivet är vanligtvis parat med apelsinjuice och antingen läsk eller tonic. Det används också i ett antal moderna cocktails.

Damiana: En lätt-aromatiserad örtlikör producerad i Mexiko med en tequila-bas. Den primära ingrediensen är damiana ört, som länge har använts som en afrodisiakum. Enligt varumärket Damiana kan denna likör till och med ha använts i den första margarita. Det liknar Agavero.

Domaine de Canton : Ett märke med gingermakad likör med en eau-de-vie och Cognac- bas som produceras i Frankrike. Den här är väldigt populär och du hittar en flaska i många barer eftersom den ofta används i cocktails.

Dorda Double Chocolate Likör: En topphylla, krämig chokladlikör med en Chopin Vodka-bas. Det produceras av den berömda polska chocolatieren, E. Wedel och perfekt för användning i chokladcocktail recept med en krämig profil.

Ecstasy: En klar likör smakad med citron och granatäpple. Först utsläppt när energidrycker var riktigt heta, är likören energiserad med naturliga stimulanser, inklusive guarana, taurin och ginseng.

Fernet Branca: En italiensk amaro (bitter) likör med en stark smak och arom som först producerades 1845. Digestiven är gjord med cirka 40 örter, rötter och kryddor och har en anmärkningsvärd mentol-eukalyptus smak.

Frangelico: Den mest kända hasselnötsmakad liköret med topp hylla. Den är gjord av infusion av rostade hasselnötter till alkohol och vatten. Receptet innehåller ytterligare smaker från rostad kaffe, kakao, vaniljbär och rabarberrot. En mycket populär mixer för en mängd olika nutty cocktails.

Galliano : En slät, kryddig likör med övertoner av anis och vanilj från Livorno, Italien. Det kan inte missa i baren eftersom det ofta är den högsta flaskan och likören är en lysande guldfärg. Det används inte för ofta men det är trevligt att ha runt eftersom det är nödvändigt för en handfull populära cocktails.

Gingerlikör : En gingermakad likör som ofta tillverkas med en mängd ingefära. Örter och honung läggs också ofta till en bas som kan vara brandy, rum eller en neutral ande. Domaine de Canton är ett av de mest populära varumärkena.

Pepparkaka Likör: Ofta en säsonglikör som släpptes under hösten och vintersäsongen, de är smaksatta med de kryddor som finns i pepparkakor. De tenderar att vara väldigt söta, men är roliga att leka med i säsongscocktails. Några märken har tagit på sig smaken, inklusive Hiram Walker och Kahlua, även om dessa tenderar att komma och gå på marknaden. Gingerbread sirap kan användas som en ersättning.

Godiva : En linje av chokladlikor producerad av den kända gourmetchocolataren, Godiva. Dessa är söta och krämiga och kommer i en mängd olika smaker, inklusive vit choklad. Användbar i många cocktail recept där en krämigare chokladlikör skulle vara en bra passform.

Goldschlager: En högkvalitativ, klarfärgad kanelsknapp som innehåller 24K guldbladskivor. Det är en rolig likör att leka med och visas i många cocktails och shooters.

Grand Marnier: En topphylla och mycket populär apelsinlikör med en Cognac- bas som tillverkas i Frankrike. Det anses vara en nödvändig för en välsorterad bar och kallas i otaliga drinkar. Även om det ofta används som en accentlikör, kan Grand Marnier också vara en dryckes primära ingrediens.

GranGala Triple Orange : En apelsinlikör med en italiensk VSOP-brandybas och smakad med Medelhavet apelsiner. Den kan användas som ersättare för Grand Marnier.

Herbsaint: Märket för en anis-smakad likör som länge har använts som ett substitut för absint . Släppt efter Förbud 1934 är Herbsaint en produkt av det New Orleans-baserade Sazerac Company. Det ursprungliga receptet på denna 90-säkra likör återupptogs 2009 som Herbsaint Original (100-bevis). Det kan vara en ersättning för Pernod eller användas i någon cocktail som kräver en anislikör.

Hpnotiq : Denna populära oceanblå tropiska likör är en fin blandning av vodka, konjak och tropiska frukter (en familjehemlig). Det är ett bra ersättare för blå curaçao och stjärnan i många vackra blåa cocktails.

Irländsk krämlikör : En krämig likör av irländsk whisky, grädde och choklad. Det är en av de mest populära likörerna i baren och brukar ofta ge drycker en krämig bas. Baileys är det mest populära varumärket, men det finns andra värda att utforska. Irländsk grädde är avgörande för många kända cocktails och skyttar.

Irish Mist: En söt likör av en aromatisk blandning av irländsk whisky , honung, örter och andra spritdrycker. Receptet går tillbaka mer än 1000 år.

Jägermeister: En mycket populär örtlikör producerad i Tyskland med något berömd rykte. Det serveras ofta i skyttar men kan också avnjutas i fina cocktails.

Kahlua : Ett mycket populärt märke av kaffelikör som produceras i Mexiko . Det är så vanligt att namnet kahlua ofta används för att hänvisa till någon kaffelikör i allmänhet. Märket erbjuder alternativ utöver standard Kahlua, inklusive djupare kaffesmakar och andra smaker som karamell, hasselnöt och vanilj. Kahlua används i otaliga cocktail- och shooterrecept.

Limoncello : En söt, citronfruktad italiensk efterrättlikör av citronskal. Det är en av de bästa citronlikör alternativen, som ofta används i cocktails eller sippas direkt efter kylning. Det är ganska gott drizzled över glass och används ofta i bakverk också.

Licor 43 : En vaniljesmakad likör som produceras i Spanien. Receptet innehåller 43 ingredienser och vanilj dominerar smaken. Det innehåller också citrus, andra frukter, örter, kryddor och andra hemliga ingredienser. En populär likör, det har länge varit en av de främsta vaniljliköralternativen på marknaden. Det har blivit en go-to-ersättare för den avvecklade Navan i många moderna cocktailrecept.

Lychee Likör : En kategori av ganska söta likörer smaksatta genom att antingen destillera eller infusera lökfrukt till en basanda. Det är en exotisk smak som fungerar bra i många enkla cocktails och festbilder.

Mango Likör: Ofta en söt, orangefärgad likör smakad med hjälp av den tropiska frukten. Ett antal varumärken producerar mangolikörer, bland annat Bols, Marie Brizard och Orchard.

Maraschino : En klar, torr, körsbärsmakad likör gjord av Marasca körsbär och dess gropar. Detta är en populär cocktailblandare och används i många klassiker eftersom den inte är lika söt som andra körsbärlikör.

Midori : En ljusgrönfärgad likör som har en söt melonsmak. Detta är den mest populära melonlikör på marknaden, men det finns andra av liknande färg och smak. Det är en mångsidig likör som är väsentlig i en bar och brukade göra många vackra gröna cocktails och skyttar .

Navan: En nu avvecklad likör med en Cognac-bas som smaksatt med naturlig svart vanilj från Madagaskar. Denna premiumanda producerades av Grand Marnier och var extremt populär. Under ett antal år var det vaniljlikör av val och användes i många moderna cocktailrecept. Livskraftiga substitut inkluderar Bols Vanilla, Galliano, Licor 43, Tuaca och andra vaniljlikörer.

Ouzo : En populär anis-smaksatt grekisk apéritiflikör som är typiskt över 90 bevis och liknar den turkiska raki. När den är full i sig, blandas den vanligtvis fyra delar vatten till en del ouzo. Den kan användas i stället för andra anislikörer som absint, Herbsaint och Pernod, även om det förekommer i vissa cocktail (och många skyttar) recept. Många kockar tycker om att lägga ouzo till mat också.

Pama Granatäpplelikör : En mycket populär tjock, söt, röd likör infunderad med smak av granatäpplen. Denna premiumand gör en bra cocktailblandare och är en fin accent för en mängd olika maträtter. Den kan användas som ett substitut för grenadinsirap i nästan vilken som helst cocktail. Det är också ett snabbt sätt att ge populära cocktails-margarita, daiquiri, etc.-en granatäpple twist.

Patrón Citrónge: En apelsinlikör som produceras av Patron Spirits och använder varumärkets tequila som bas. Den är idealisk för tequila cocktails , även de som kräver andra apelsinlikor.

Patrón XO Café: En tequilabaserad likör med smak av kaffe. Likören är torrare och inte lika söt som andra kaffelikörer men är starkare vid 70 bevis. Det finns i ett antal cocktail recept och par perfekt med tequila. Den kan användas som en ersättning för Kahlua eller någon annan kaffelikör.

Peachlikör: Gjord av en infusion av hela, färska och / eller torkade persikor i brandy eller en neutral andningsbas. Produceras av ett antal varumärken av varierande kvalitet och de får använda den franska " pêche " på etiketten. Några flaskor att leta efter är Bols, JDK & Sons, Marie Brizard och Mathilde. Du kan också göra din egen persikörlikör ganska lätt. Den kan användas som ersättning för persikasnabbar.

Pepparmint Schnapps : En mint-smaksatt vätska som liknar crème de menthe, men pepparmint-snaps använder mindre socker och mer alkohol. Kvalitet, styrka och smak varierar bland de många märken som producerar det. Den har ofta en stark, snygg myntsmak och används i en mängd populära vintercocktails och festbilder.

Pimento Dram : En pepparig jamaicansk rumlikör med en smak av allspice som finns i tiki och klassiska cocktails. Det kallas också "allspice dram."

Pimms Cup : Ett märke likörer som kombinerar ett hemligt recept av frukt och kryddor och lägger den till en mängd baslikörer. Den vanligaste är den ginbaserade Pimms nr 1-cupen, som ingår i en favorit blandadrik i södra England som går under samma namn.

Ananaslikör, Licor de Piña: En trevlig, tårta fruktlikör med tropisk smak av ananas. Denna smak behövs inte ofta i cocktails, men det är roligt att lägga till receptet för att ge en drink en ananasspark. Det finns några bra producenter av ananaslikor, inklusive bols och giffard; 99 Ananas är också en rolig. Detta skulle också vara en bra smak för en hemlagad likör .

Pumpkinlikör: Pumpasmakade likörer finns oftast bara under hösten och vintermånaderna. Bland varumärkena finns bland annat Hiram Walker Pumpkin Spice och Bols Pumpkin Smash, även om andra dyker upp på marknaden. Det är ett bra sätt att få din pumpa-drinkfix och kan användas för att göra några läckra höstcocktails.

Raki: En högsäker anis-smakad likör från Turkiet som ofta åtnjuter mat. Det ligner mycket på ouzo och serveras oftast i ett smalt kadehglas fyllt halvvägs eller mindre med raki och fylls sedan med vatten till smak. Det kan användas som en substitution för absint eller andra anislikor.

RumChata : En krämlikör som snabbt tog av och blev extremt populär efter sin debut 2009. RumChata är gjord med karibisk rom och Wisconsin mjölkgrädde och smakad med kanel, vanilj, socker och andra ingredienser. Den kan användas i någon cocktail som kräver irländsk kräm. Eftersom den är gjord med äkta grädde, kan den härma när den blandas med vissa ingredienser, i synnerhet root beer.

St Germain : En fransk elderblommelikör med en eau-de-vie-bas. Det är en mycket populär likör och används i ett antal cocktails som ofta har mjuka smaker som accentrerar blomprofilen. Det är ett bra ersättare för en icke-alkoholisk elderflower cordial, som många tycker om att göra från början.

Sambuca: En italiensk likör gjord av oljor av anis, stjärnanis, lakrits, elderblomma och andra kryddor. Smaken liknar en subtil anis (svart lakrits) och presenteras i många cocktails och skott. Sambuca finns i vit, svart (en blåaktig nyans) och röda färger.

Schnapps : Inte typiskt en likör enligt strikt definition, men en destillerad anda som ofta produceras med frukter i jäsningstankarna. Det skiljer sig mellan de riktiga snapsignalerna som produceras på traditionellt europeiskt sätt och de supera söta eller väldigt smakfulla "snaps" som är mycket populära i USA-Schnapps kommer i många smaker. Äppel, kanel, persika och pepparmynta är de vanligaste.

Sloe Gin : En röd likör, som inte är en gin alls . Den är gjord av slaktbushens sloe plommon. Vissa typer kommer att producera ett krämigt huvud när det skakas med is, och detta anges typiskt på flaskans etikett. Det är vanligt att skapa några mycket roliga och ganska populära cocktails.

Somrus: En indisk krämlikör framställd av en blandning av rom- och mjölkkräm och smakad med olika kryddor. Den kan användas som ersättning för irländsk kräm eller RumChata. Somrus kan användas i desserter, antingen vid bakning eller som toppning, och det är en riktigt trevlig creamer för chai-te .

Southern Comfort: En amerikansk likör gjord av en whiskybas och flavored med persikor. Det är en utmärkt mixer och flaska på 100 bevis, vilket ger en tillfredsställande uppvärmningskvalitet. Ofta nicknamd "SoCo", det är ganska populärt och ser ut som ett antal cocktails och skyttar.

Jordgubblikör: En mängd likörer som är gjorda av antingen äkta jordgubbar eller artificiellt smakämne. Producerad av en mängd olika märken med varierande grader av kvalitet, sötma och smak. Några märken att leta efter är Bols, Fragoli och Marie Brizard. Även om de inte kallas för ofta i cocktails, kan dessa likörer lägga en snabb touch av söta bär till en mängd olika drycker.

Strega : En italiensk likör av 70 örter och kryddor. Strega är italiensk för "häxa". Likören är mest känd för saffran, mint och enbärsmak, även om andra ingredienser inkluderar kanel, fänkål och iris. Safran ger likören sin distinkt gula färg.

Sweet Revenge: En vild-jordgubbe, sur mashlikör gjord i USA från amerikansk whisky. Den är söt, har en god fruktsmak och är en lysande rosa färg som är kul för de rätta tillfällena.

Mandarinlikör: En mängd likörer som är gjorda av mandariner, ofta med milda kryddsmakar. Det är inte en allmänt använd likör och få märken är tillgängliga, inklusive Lluvia de Estrellas och Russo Mandarino. Mandarinjuice kan vara en substitut eller användas för att göra en hemlagad mandarinlikör.

Tequila Rose: En gräddig jordgubbsmakad likör gjord i Mexiko. Det är en blandning av jordgubblikör och tequila och var en gång mycket mer populär än den är idag. Du hittar det i ett antal cocktails och skott som vi kanske anser vara retro.

Triple Sec: En färglös orangefärgad likör som ofta används som ett generiskt namn för alla apelsinlikor. Det är viktigt i en bar och varierar mycket i kvalitet från ett varumärke till nästa. Cointreau och Combier är premium märken av trippel sek. Triple sek krävs i många cocktail recept, inklusive majoriteten av margaritas .

Tuaca : En italiensk likör som var uppenbarligen skapad för renässansen era linjal, Lorenzo den magnifika. Smakerna är en subtil blandning av vanilj och citrus. Det är en bra att ha i baren och kan användas som en ersättning för andra vaniljlikörer.

TY KU : En ljusgrön likör med en skull och asiatisk vodka-bas. Smaken är en blandning av över 20 naturliga frukter och botaniska ämnen, inklusive asiatisk päron, fuji äpple, granatäpple, damiana, ginseng och yuzu. Det är en bra tropisk likör för att skapa roliga gröna cocktails och skott.

Unicum : En växtbaserad digestif producerad i Ungern. Det använder ett hemligt recept på 40 örter och kryddor som ursprungligen skapades 1790. Det är en bitter likör och basformeln för Unicum Plum och Zwack likörer.

Vaniljlikör : Det finns inte många äkta vaniljfragmenterade likörer. Istället är det vanligt att hitta vanilj i en blandning med andra smakämnen, men dominerar ofta den övergripande smakprofilen. Populära "vanilj" likörer är Galliano, Licor 43, och Tuaca. Bols och några andra företag som specialiserar sig på likörer erbjuder en rak vanilj. Det är en rolig smak för en mängd olika cocktails och vaniljvodka är en bra ersättning, även om de inte sötas.

VeeV Açai Spirit : En unik destillerad anda ( tekniskt en sprit snarare än en likör) gjord av açai-frukten, som är en av de populära "superfruiterna". VeeV är en intressant ingrediens för cocktails och kan användas mycket som en bärgodsad vodka.

X-märkt fusion : En rosa likör från Frankrike som infusionerar mango, Provence blodpannor och passionfrukt till en premium vodka. X.-Rated Tropics är ljusgul version smakad med ananas och kokosnöt. De är roliga att blanda i fina cocktails.

Yukon Jack: En populär kanadensisk whiskybaserad honunglikör. Det är vanligtvis felaktigt som en rak kanadensisk whisky , men den har en tydligt söt smak. Den används i några ganska populära drycker. Märket producerar också en pepparmintsknapp som heter Permafrost.

Zen: En avbruten grönfärgad, grön te-smakad likör som produceras av det japanska företaget Suntory. Det gjordes med Kyoto grönt te, citrongräs och en mängd olika örter med en neutral spannmålsbas. Det var ganska populärt och används i en mängd olika cocktails. Det finns inget bra alternativ på marknaden, men du kan ganska enkelt utveckla ditt eget recept på en grön telikör.

Zwack : En växtbaserad digestiflikör som är mindre bitter och har mer citrusnoter än Unicum, som den bygger på. Denna likör är populär i USA som ett alternativ till Jagermeister.