Upptäck den vackra blåen av Hpnotiq

Den blekblå likör med en tropisk fruktsmak

Är du redo för en fantastisk blå cocktail med en söt tropisk frukt smak? Då vill du hämta en flaska Hpnotiq och skaka upp en underbar drink som säkert kommer att imponera på alla dina vänner.

Vad är Hpnotiq likör?

Hpnotiq (uttalad som hypnotisk och ofta felstavad Hypnotiq ) är en blekblå likör som produceras i Frankrike. Den är gjord av en proprietär blandning av tropiska fruktjuicer, premium fransk vodka och "en touch av Cognac".

Du kan inte sakna flaskan på spritbutiken. Det har locket av en havsblå ande i en frostat, Champagne-liknande flaska. Sedan dess släpptes 2001, har den skalat till toppen av lyxlikörmarknaden och är en häftklammer i många barer.

Hpnotiq väger in i 17 volymprocent alkohol (34 bevis) . Du kan vanligtvis hitta en flaska för runt $ 20.

Detta är en unik likör och det finns inga bra ersättare för det.

Hur är Hpnotiq gjort?

Vad är de "tropiska fruktjuicer" exakt? Tja, vi vet inte. Det är trots allt ett hemligt recept. Men du kommer att få smaken av mango tillsammans med lite passionfrukt och citrusnoter. Det är en väldigt djärv fruktsmak med en söt bakgrund och den största appellen är att unga kvinnor.

Vad ger likören sin färg? Det vet vi inte heller. Märket säger att detta är ett mysterium som aldrig kommer att avslöjas. Men enligt företagets uttalanden verkar det hända någon gång under fruktmacerationsprocessen.

En blandning av fem olika Cognacs används i Hpnotiq. Dessa inkluderar Petite Champagne, Grand Champagne, Borferies, Fins Bois och Fins Ordinaire, som alla har åldrats i ek .

Den vodka som går in i blandningen görs också i Frankrike. Den är tripeldistillerad i små satser från korn och använder källvatten tillsammans med kolfiltrering.

Allt detta är för att säkerställa en kvalitetsvodka går in i blandningen.

Med de tre ingredienserna färdiga är det upp till masterblenderen att få dem alla tillsammans för att skapa det vi hittar i våra flaskor Hpnotiq.

Njut av Hpnotiqs blåa cocktails

Hpnotiq har blivit den blåa likören av valet för många bartendere . Det och blå curaçao är två av dina bästa alternativ när det gäller att göra blåa cocktails.

Hpnotiq parar bra med nästan vilken destillerad anda du vill blanda med, men desto lättare är det desto bättre. Prova det med champagne , kokosnötsrom eller någon vodka eller gin. Var noga med att smaka den med tequila i en Margarita också.

Du kan verkligen inte gå fel med ett enkelt recept som innehåller Hpnotiq. Till exempel, Halloween Hpnotist parar enkelt Hpnotiq med vodka och ett stänk av citron. Top som dricker av med läsk och serverar den hög för en Air Force One . Mad Eye Martini lägger till lite lökjuice och ögonglocksgarneringen som följer med det är rent geni.

Medan Hpnotiq är bra på egen hand kan det vara för sött rakt ut ur flaskan. Skaka upp det med is för att ge det lite liv och du kommer få en mycket bättre dryck.

Hpnotiq Sparkle

2014 släppte varumärket Hpnotiq Sparkle. Det är allt vi kom för att njuta av Hpnotiq-blå färg och tropisk frukt smak - med "Champagne-liknande bubblor." Detta är en säsongsutgåva som vanligtvis förekommer kring vinterns helgdagar , men det är oklart om det blir ett vanligt erbjudande.

Denna mousserande drink kan serveras rakt, var noga med att kyla flaskan innan den hälls. I stället för Hpnotiq Sparkle, blanda helt enkelt Hpnotiq med ditt favoritmousserande vin.

Hpnotiq Sparkles är 12,5 procent ABV (25 bevis).