Det klassiska Singapore Sling Cocktail Receptet

Singapore slingan är en klassisk ginbaserad cocktail som varje cocktailfinnare behöver smaka. Berättelsen säger att den utvecklades av Ngiam Tong Boon på Raffles Hotel i Singapore någon gång runt 1915. Det är en slät, långsam och halvt söt cocktail med en komplex smak som har varit en favorit i över 100 år.

Problemet med Singapore sling är att få människor kan komma överens om receptet. Du hittar många referenser till det "ursprungliga" Raffles receptet och några av dem är desamma. Skillnaderna verkar ha börjat så tidigt som dryckens första decennium och de har bara vuxit över åren. Det är verkligen upp till varje drinkare att bestämma vilken version av den här berömda cocktailen de föredrar mest.

Detta recept är en av de nyare variationerna. Andra inkluderar allt från ananas till grenadin eller likörer som Cointreau . Vi kommer att utforska några av dessa alternativ, inklusive recept som delas av dagens bästa cocktailhistoriker. Oavsett hur du slutar ta din Singapore sling, det är en fascinerande cocktail som är väl värt din tid att utforska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll gin, benediktin, limejuice och enkel sirap i en cocktailskakare fylld med isbitar.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett highballglas över färskis.
  4. Häll i klubbens läsk.
  5. Flyta körsbärsbrandyget på toppen genom att hälla det över baksidan av en spetssked.
  6. Garnera med citronskivan och körsbären.

Tips: Medan flytande körsbärsbrandy på toppen av drycken är kul är det inte nödvändigt och inte troligt en metod som används i slingens tidiga dagar.

Gärna lägga till det till shaker också.

"Original" Singapore Sling?

År 2015 firade Raffles Hotel Singapore 100-årsdagen av Singapore slingan. Det är en ikonisk cocktail och showpiece av hotellets Long Bar till denna dag.

Problemet är verkligen att Ngiam Tom Bons ursprungliga recept är under stor tvist. Enligt Raffles var hans avsikt dock klart: att producera en cocktail som såg ut som juice och hade en rosig färg som skulle vädja till kvinnor . Det var, som hotellet noterar, "ett socialt acceptabelt slag för damerna".

Vidare noterar Raffles att Singapore Sling är en gincocktail och dess huvudsakliga ingrediens är ananas (något som saknas i det moderna receptet ovan). Det inkluderar också grenadin, limejuice, benediktin, och-för "söta rosa nyans" -skytten och Cointreau. Observera hur de inte nämner grenadins bidrag till färgen , men det är en teknik (som dessa slingrecept är fyllda med).

Det hjälper verkligen oss inte med det "ursprungliga" receptet, så vi vänder oss istället till cocktailhistoriker. I boken "Imbibe!" , Berättar David Wondrich en helt annan historia. Han påpekar att Singapore sling faktiskt kan ha funnits sedan 1897 eller så. Det var en populär baksmälla botemedel och allmän botemedel-allt för allt som åt dig. Detta strider klart mot Raffles historiska påståenden.

Cocktailmutten och författaren drog upp en referens till receptet nedskrivet från Singapore Cricket Club. Denna version häller 1 uns varje körsbärsbrandy, gin, benediktin och limejuice.

Wondrich rekommenderar att man rör om den med is, sedan avslutar den med 1 till 2 uns mousserande vatten och Angostura bitter. Gin? Gå med en traditionell London torr eller Old Tom . Den föreslagna garneringen är en lime twist.

Märkte du bristen på ananasjuice ? Detta var "nyckel" ingrediens i Raffles recept, så det kan ha varit hur Ngiam "förbättras" på en populär drink som hittades i Singapore.

Populära Singapore Sling Variations

För att ytterligare öppna dina Singapore Sling-möjligheter noterar Wondrich också att du kan leka med den här formeln. Till exempel grävde han upp några recept från 1930-talet som använde rödvinet claret eller sloe gin för att ge slingan sin signaturfärg. När han gör detta rekommenderar han några justeringar: klippa tillbaka på kalk och benediktin och tillsätt mer gin.

Vi kan sedan vända oss till en annan betrodd källa, Gary "Gaz" Regan och hans bok, "The Joy of Mixology", vilket är ett annat viktigt för en bartenderbibliotek . Han delar två recept och de representerar även spektret av möjliga Singapore Slings.

I Regans Singapore Sling No. 2-recept används ananasjuice med en hel 2-ouncehäll, lika med Beefeater gin. Det lägger också till 1/2 ounce varje Cherry Heering och triple sec med 1/4 ounce Benedictine och 3/4 uns lime juice. Det är toppat med Angostura bitter och klubb soda. Detta är uppenbarligen ett recept som finns på en Raffles-dalbana, men det saknades de mätningar som erfarna bartenders hade att vinge på för att komma fram till dessa rekommendationer.

Singapore Sling nr 1 i Regans bok är helt annorlunda och ananas är utesluten. Istället använder den 2 gram gin, 1/2 ounce varje benediktin och kirsch, 3/4 uns citronsaft, och både orange och Angostura bitter . Som med de flesta slingarna är det toppat med klubbens läsk.

Vilket Sling Recept är för dig?

Uppriktigt sagt, de fem Singapore Sling-recepten som delas här börjar inte ens återspegla de många variationerna du kan hitta. Det finns för många att räkna och de är sällan överens.

För att göra saken värre försöker många drinkare att replikera slingan som de serverades på Raffles och översvämma den med för mycket rött (vanligtvis grenadin), vilket lätt kan göra drycken för söt. Tänk på att utseendet på någon cocktail inte är lika viktigt som smaken och färgen kan vara av någon anledning. Till exempel kan du använda den färglösa kirschen medan baren använder Cherry Heering eller en körsbärsbrandy med liknande djupröd.

Målet är att hitta en Singapore sling som du tycker om . Att jaga det ursprungliga receptet eller gå till "rätt färg" kommer att sluta i hjärtat och en bra storlek huvudvärk. Några av dessa recept har en torrare profil medan andra är sötare, och du kan alltid göra egna justeringar. Varför inte? Alla andra gjorde!

Den goda nyheten är att de flesta Singapore sling recepten, för det mesta, är överens om liknande ingredienser. Det betyder att du kan spara lite pengar och lagra din bar med de viktigaste sakerna medan du leker med dessa recept tills du hittar din idealformel. Skriv ner den så att du kan kopiera den senare, sedan luta dig tillbaka och njut av den här ikoniska cocktailen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 254
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15,534 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 10 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)