Allt om Pepparmint Schnapps

Denna smakrika likör gör några festliga cocktails

Pepparmint-snaps är en klar, mint-smaksatt destillerad anda som ofta används i vinterkocktails . Det är mindre sött och innehåller vanligtvis mer alkohol än creme de menthe , och kan påminna dig om en flytande godisrör. Ordet schnapps är tyska och relaterade till ordet " schnappen " som avser att konsumera drycken i ett litet glas med en snabb slug. Om du har god pepparmintsknapp kan du njuta av att dricka det på så sätt.

Hur Pepparmint Schnapps är gjord

Vanligtvis använder schnapps en neutral kornalkohol blandad med pepparmyntsblad och kan var som helst från 15 till 50 procent alkohol per volym (30 till 100 bevis). Pepparmint-snaps är i allmänhet billigt och det finns många märken som producerar pepparmynts-knappar; Kvaliteten, priset och produktionen kan dock variera ganska mycket. På dina spritbutiker kan du hitta märken som Arrow, DeKuyper, Dr. McGillicuddy (Mentholmint), Hiram Walker, Ice 101, Boston, Phillips, Rumple Minze och Yukon Jack (Permafrost).

Ibland kan de köpta versionerna ha en överväldigande mintsmak som blir nästan medicinsk. Det bästa är att du enkelt kan skapa egna pepparmyntsnabbar med bara några ingredienser-enkel sirap (kokande vatten med socker) blandas med vodka och pepparmint extrakt. Allt skakas bra för att kombinera.

Dricka Peppermint Schnapps

Pepparmint snaps kan vara full rät eller blandad i en cocktail eller shooter.

Om du ska dricka det på egen hand, är schnapparna bäst kylda. Det rekommenderas också att du väljer en mjukare snaps som förmodligen kostar lite mer än den genomsnittliga flaskan. Pepparmyntsnaps är också en favorit ingrediens på vintern och semestercocktails, ihop med varm choklad, och som en snygg likör för några av de mest potenta skyttarna.

Det finns också andra typer av mint som produceras som en snaps; Spearmint är en typ som kan ersättas med pepparmyntsschablonen.

Recept Använda Pepparmint Schnapps

Barnen bör inte vara de enda som kan njuta av varm choklad under de kalla månaderna - den här vuxna varm choklad lägger till lite pepparmyntsnabb till traditionell varm kakao och gör en mysig drink med en spark. Eller prova en chokladkus , som innehåller kaffelikör med blandningen med varm choklad och pepparmynt, vilket ger en annan utsökt dimension.

En cocktail är självklart den perfekta plattformen för pepparmyntsnabbar, speciellt på fritiden. Den passande namngivna candy cane cocktailen kombinerar alla favorit smaker av säsongen, som pepparmynta, bär, choklad och vanilj. Isberget kombinerar bara två ingredienser: vodka och pepparmyntsschoppar, vilket gör en festlig drink som är snabb att göra för gäster i sista minuten. Även om det finns några olika återgivningar av denna dryck, innehåller en pepparmint patty cocktail alltid choklad och pepparmynta, signaturerna i candy med samma namn. Och för något annat, prova en snösko grog , som kombinerar pepparmint snaps med bourbon.

Servering skyttar på en fest kommer definitivt att ställa en mycket festlig ton, och dessa skott med pepparmint schnapps är ganska att titta på och läckra att dricka.

Vilken semesterfest skulle vara komplett utan ett julkott ? Den här skytten lagrar två mintlikörer med grenadin vilket gör det intressant att prova och titta på. Snöbollskytten blandar pepparmyntsnabbar med brandy och creme de cacao medan snöskorskytten kombinerar pepparmintlikör med vildkalkongbourbon whisky, som erbjuder liknande smak till en mintjulep. Till efterrätt i ett glas, servera en isbjörnskytte , koppla ihop knopparna med vit creme de cacao för ett skott som ingen kan motstå.