Somrus Fizz Cocktail Recept

En mycket intressant och unik cocktail, Somrus Fizz är en som du vill uppleva någon gång i ditt liv, särskilt om du är en fan av indisk mat. Det skapades av Benjamin Newby, Somrus varumärkes mixologist våren 2015 och det är en läcker drink.

Jag har nyligen funnit en ny uppskattning för indisk mat och har funnit denna fizz för att vara ett perfekt uppföljning till de mest krävande karriärerna. Den har en cool, uppfriskande överklagande och ett antal något mer exotiska element som kontrasterar de traditionella kryddorna.

Dryckets huvuddrag är Somrus, en indisk krämlikör med några traditionella kryddor i landet (mer på likören nedan) och det är parat med gin och limoncello. Apelsinblomman och rosenvattnet är stora accenter och ägget och läsken ger det en mjuk grädde som gör drycker som New Orleans Fizz så tilltalande.

Observera att detta recept inte litar på den till synes oändliga skakningen som krävs för många äggcocktails . Istället tar det en lättare väg och använder en nedsänkningsblandare för att skapa en styv, krämig vätska som, om den görs ordentligt, borde göra ett strå upp rakt. Det är en bra genväg som kan spara dina armar, men om du vill skaka, känner du dig fri eftersom det alltid är bra att använda baren som träningspass !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Buzz blanda med en blender tills isen har utspätt.
  2. Töm innehållet i ett pilsnerglas .
  3. Topp med läskvatten.
  4. Lägg till ett enda strå i mitten av drycken och det ska stanna uppehållet.

* Om Somrus Likör

Somrus - Den ursprungliga indiska krämlikörn - finns i en indisk krämlikör gjord av en blandning av karibisk rom och "ren mjölkkräm". Det är smaksatt med kardemumma, saffran, mandel, pistasch och ros.

En stor krämlikör för cocktails, Somrus kan ersätta andra krämlikor som Baileys eller RumChata (även om var och en av dessa har en unik smak). Somrus kan också användas i bakning eller som efterrätt påläggning och det gör ett utmärkt tillskott till en kopp chai .

Hur stark är Somrus Fizz?

Det finns många faktorer som spelar in exakt hur stark en färdig Somrus Fizz kommer att vara och vi kan bara göra en grov uppskattning. Med en 80-bevis gin, en 54-bevis limoncello och ca 1 uns soda, skulle drycken väga ungefär 18% ABV (36 bevis) . Detta är ungefär genomsnittet för en blandad drink.

Recept Courtesy: Somrus

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 507
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 235 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 15 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)