Raspberry Mojito Recept

Om du letar efter en ljus, fruktig ta på den klassiska Mojito är det här ett perfekt alternativ. Raspberry Mojito har alla element i originalet: rom, uppfriskande mynt och lime, lite sötma och en antydan av gnista. Det ger helt enkelt några snoddar och resultatet är en fantastisk cocktail som kan avnjutas hela sommaren .

Det finns många saker att njuta av om denna Raspberry Mojito. En av dess bästa aspekter är att den använder vanliga ingredienser , vilket gör det väldigt lätt att blanda upp. Chambord spelar av hallon underbart. Det bidrar inte bara till en mörkare bärsmak utan att överbelägga de färska bären, men det fungerar som dryckens sötningsmedel också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg till flera mintblad och hallon till ett highballglas .
  2. Muddla väl för att släppa bärens juice och kärnan i minten.
  3. Tillsätt is, kalkskivor , rom och Chambord till glaset.
  4. Toppa med ginger ale.

(Recipe Courtesy: Amy Stafford, ett hälsosamt liv för mig)

Fler tips för att göra en bra hallon Mojito

Rummet. Om du har ett favoriterum för dina vanliga Mojitos, prova det i detta recept. Nästan alla vita rom kommer att fungera snyggt.

Detta är också en bra kandidat att använda när man testar ett nyupptäckt rum.

Chambord . Chambord är den mest kända svarta hallonlikör på marknaden och ett utmärkt val för denna cocktail. Medan alternativen är få, kan du kanske hitta en annan godis hallonlikör och några hantverksdestillerier dabble med denna smak från tid till annan.

Om du inte har Chambord i lager är hallonjuice en bra ersättare. Eftersom du redan har färska hallon för Mojito är detta otroligt enkelt. Placera bara en handfull bär i en cocktailskaka eller skål och muddla tills allt juice är utsläppt. Spänn ut fröet och massa och du har den färskaste hallonjuice möjlig.

Mynten. Det finns en mängd olika minter tillgängliga, men spearmint och pepparmint är de mest populära för en bra Mojito. Du är dock fri att experimentera med några av minthybriderna. Ananas mint och chokladmint är båda ganska roliga här.

Ginger Ale. Många Mojitos är toppade med klubb soda, men den här valar för Ginger Ale . Det är ett bra val eftersom det är på sötare sidan av klara sodavatten utan att vara för söt. Det spelar av hallonblandningen bra och lägger till tillräckligt mycket gnist för att göra det till en riktigt uppfriskande drink.

Hur stark är Raspberry Mojito?

Trots sin söta smak och oskyldiga utseende är detta Raspberry Mojito allt annat än en lätt cocktail. Du kanske har märkt att det använder dubbla skott av rom och det betyder att denna skönhet packar en stansning. När den tillverkas med ett 80-bevisst rum och Chambord, väger det cirka 32 procent ABV (64 bevis) .

För att uttrycka det i perspektiv kan denna Raspberry Mojito vara lika stark som den genomsnittliga Gin Martini . Om det här är för mycket för dig just nu, gärna häll bara ett enda skott (1 1/2 ounces) rom och lägg till lite mer ginger ale.