Charlie Chaplin Cocktail

Charlie Chaplin-cocktailen var en av de främsta drinkarna i Waldorf-Astoria i New York City före 1920. Den lika blandningen av lime, aprikosbrandy och sloe gin är dokumenterad i AS Crocketts "The Old Waldorf-Astoria Bar Book". Det är en fin mild blandning med en bra aprikossmak , även om den kan vara ganska tjock och söt, så var noga med att ge den en hjärtlig skaka.

Naturligtvis dricker namnet till Charlie Chaplin (1889-1977). Den berömda komiska skådespelaren och filmskaparen var mest känd för sina tysta filmer från 1920-talet till 1940-talet. Det råder ingen tvekan om att njuta av denna drink medan du tittar på klassiker som "The Great Dictator" eller "The Kid" gör en utmärkt filmkväll.

Du kanske också är intresserad av en cocktail som heter en av Chaplins fruar, Lita Grey . Det är en modern skapelse inspirerad av denna drink och det inkluderar även sloegin och aprikos. De två drinkarna gör bättre följeslagare än deras namnkamrater, som hade ett kort treårigt äktenskap på 20-talet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ingredienserna i en cocktailhackare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en lime skal.

Aprikos Brandy

Dagens urval av aprikosbrandy erbjuder en mängd alternativ som brukar falla i två läger: äkta aprikosbrandy och sötad aprikosbrandy. Den senare är tekniskt en likör på grund av tillsatta sockerarter. Du hittar många av dessa bland de billigaste aprikosbrandiesna på sprithyllan.

För bästa Charlie Chaplin rekommenderas det verkligen att söka en äkta aprikosbrandy. Dessa destilleras från frukten, på samma sätt som traditionell brandy destilleras från druvor . De saknar ytterligare sötningsmedel och det här är viktigt. Det beror på att sloe gin är en likör och det ensam kan enkelt ta över den söta delen av denna drink.

Du kommer sannolikt att behöva läsa spritetiketterna noggrant för att skilja skillnaden. Leta efter några ord eller fraser som anger ett sötningsmedel eller för ordet "likör" var som helst på flaskan. Om dina enda alternativ är likörssortimentet, välj alternativ för hylla som Marie Brizard Apry eller Rothman & Winter Orchard Apricot.

Sloe Gin

Sloe gin är en röd likör smakad med sloe bär, som är naturligt mycket tårta. Denna smakprofil gör det till ett utmärkt likör alternativ eftersom sötningsmedlet förskjuter tartnessen.

Det finns några bra och inte så bra sloegoner som finns idag, så välj klokt. Som med de flesta destillerade sprit får du vad du betalar för . I en cocktail som denna där den har samma fakturering med de andra två ingredienserna, finner du det bäst att gå till kvalitet. Leta efter varumärken som Haymans, Gordons och Sipsmiths.

Hur stark är Charlie Chaplin Cocktail?

De två spriten som används i Charlie Chaplin varierar mycket i kvalitet och alkoholinnehåll. Det gör att denna drycks styrka är lite mer utmanande än några andra.

För att ge dig en allmän idé, låt oss anta att den aprikosbrandy som vi häller är 60 bevis och sloe gin är 50 bevis.

Med det kan vi säga att den genomsnittliga Charlie Chaplin faller i 15 procent ABV (30 bevis). Det är en relativt mild cocktail, men dess sötma kan göra det frestande att njuta av en för många.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 108
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)