Basil Hayden's Game Set Match Cocktail Recept

Skapad av Washington DC-baserad mixolog, JP Caceres, är denna underbara Game Set Match Cocktail en fin twist på den klassiska Manhattan .

Game Set Match kombinerar de smidiga men ändå subtilt kryddiga smakerna av Basil Hayden's Bourbon med söt vermouth, Cynar-kronärtskörtel och två typer av bitter . Komplex, med en lång finish, är denna cocktail det perfekta sättet att njuta av slutet på en varm sommarnatt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ingredienserna i ett blandningsglas fyllt med is.
  2. Rör om i 25-30 sekunder.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en citron kil och körsbär.

Fler tips för att skapa en bra matchningssats

Basil Hayden är det perfekta valet för bourbon i denna cocktail eftersom det är en slät whisky som har en hel del karaktär. Om du skulle söka efter en ersättare kan du tänka på att använda en av de andra bourbonsna från Jim Beams Small Batch Collection, men alla andra alternativ är lite starkare än rekommendationen.

Carpano Antica Formula är en av de bästa alternativen bland de många söta vermouth etiketterna som produceras idag. Den betraktas som en hylla bland de befästa vinerna och är ett perfekt val för någon av dina favorit vermouth- cocktails.

Cynar är en kronärtskockbaserad digestif som har funnits i över ett halvt sekel, men har nyligen nyligen fått ny uppmärksamhet bland moderna mixologer. Dess bittera profil är den perfekta kontrast till den söta och kryddiga kombinationen av whisky och vermouth det är cocktails som det som förvandlar det till ett modernt underverk i cocktailvärlden.

Två stilar av bitter används i denna cocktail. Det är inte vanligt förekommande, men det händer då och då, eftersom varje smak ger en ny aspekt som bidrar till balansen i drycken. De rekommenderade bitterna är verkligen de bästa alternativen inom deras smakprofiler och det vore bäst att inte ersätta någon av dem.

Hur stark är matchen Match Match Cocktail?

Detta är en ganska potent cocktail eftersom den består helt av alkoholhaltiga ingredienser, var noga med att röra den ordentligt för att få en fin utspädning. Om vi ​​fastnar på alla rekommenderade märken skulle den färdiga drycken väga in med en stor 29 procent ABV (58 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 327
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 108 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)