Dorda Cafe Cocktail: Choklad och Espresso Godhet

En fantastisk vodka möter rik choklad i en läcker likör och för detta Dorda Cafe recept är det blandat med ett starkt espresso. Detta är en rolig kaffekocktail som är lätt att göra och kan blandas antingen varmt eller kallt beroende på ditt humör.

Dorda Cafe har Dorda Double Chocolate Likör som är rik och krämig och allt vi vill ha i en chokladlikör . Det har också en välkänd bas och du kan vara säker på att det här kommer att bli en stor likör med lite Chopin Vodka i bakgrunden.

Det finns mer om Dorda under receptet, men först låt oss ta en titt på denna fantastiska dryck.

I den tar vi denna ljuka likör, lägger till ett skott espresso och sedan lite amaretto för större dimension. Det är läckert och om du tycker om att njuta av det varmt en dag och kyla nästa, är det perfekt heller.

Var noga med att lägga till en slags krämig topping eftersom det gör drycken ännu mer oemotståndlig. Om du har möjlighet att skumma mjölk , lägg till lite. För dem utan espressomaskin kan det också göras på spisen .

Om du med chans har lite vispgrädde i kylskåpet, varför inte ta med det i blandningen också? Vi kommer inte ens försöka göra en kaloriräkning på denna chokladcocktail , så fortsätt och gör det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett highball glas fyllt med färskis .
  4. Garnera med mjölkskum eller vispgrädde (eller båda!).

Alternativt, hoppa över skakan och servera det här varmt i ett uppvärmt irländskt kaffeglas .

Recept Courtesy: Dorda

Hur stark är Dorda Cafe?

Dorda Cafe är en härlig drink som är relativt mild jämfört med andra cocktails. Ärligt talat kommer du förmodligen att få mer av en skott från koffein än alkoholen.

Om du ska skaka cocktailen kommer den att väga in rätt omkring 11% ABV (22 bevis) . När vi fakturerar issmältningen kommer den varma versionen in i 13% ABV (26 bevis). En 42-bevis amaretto användes för detta exempel och eftersom de kan nå upp till 56 bevis kan flaskan du väljer göra drycken starkare.

Granskning av Dorda Double Chocolate Likör

Chokladlikor faller i två kategorier: lättsmakade likörer som creme de cacao och rika, krämiga sprit som är som att dricka en chokladkaka . Dorda faller i den andra kategorin och det är utsökt.

Om du gillar chokladdrycker som Godiva , kommer du att älska Dorda. Den innehåller en bas av Chopin Vodka . I det här fallet är det inte deras berömda potatis, men rågvodka som är lika bra men inte lika känd.

Vodka redo, chokladet smälts från den berömda polska chocolatier E. Wedel. Märket beskriver denna process som " ... lägga till nog av världens finaste Chopin Rye för att hålla den flytande. " Det är definitivt inte choklad vodka , det här är en chokladlikör.

Ändå är Dorda inte bara en chokladlikör, det är en dubbel chokladlikör och det är mycket uppenbart. Det är faktiskt en så stor likör att du verkligen ska skaka flaskan innan den hälls.

Om du älskar choklad och choklad cocktails , är Dorda definitivt en likör du kommer att vilja kolla. Det är rimligt prissatt och dess kvalitet gör det värt varje öre du kommer att spendera på den. Detta kan säkert bli den nya chokladlikören i din vanliga barstock .

Om Dorda

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 88
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)