Long Island Iced Tea Recept och dess många variationer

Long Island Iced Tea är en populär blandad drink som trots sitt namn inte innehåller te . Det är en av de blandade drinkarna som smakar bra, men kan snabbt smyga på dig. Det är bäst att ta det lugnt med den här.

Gör dig redo att hälla ...

LIITs ingredienslista är lång, men receptet är mycket lätt att komma ihåg: fem vita destillerade spritdrycker (inklusive apelsinlikör), ett skott av sur blandning, toppad med cola och serverad över is

I huvudsak går majoriteten av barens brunn i drycken och vissa drinkare älskar det medan andra försköter det. Vad din syn på Long Island Iced Tea är, det är en populär drink och en som varje bartender borde veta .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll andar och sura blandning i ett collinsglas med is.
  2. Rör om .
  3. Stäng av glaset med cola.
  4. Garnera med en citron kil .

Göra en bättre Long Island Iced Tea

Problemet med Long Island är att det ofta görs för starkt. Många bartenders (professionell och amatör) kommer att överhälla vätskorna . Detta gör inte bara drycken starkare, det slår också smaken av balans och når den punkten för mycket sprit (ja det finns en sådan sak).

Å andra sidan, om denna dryck behandlas med respekt och den person som häller ihåg att smaken är viktigare än styrkan, är Long Island Iced Tea en god drink.

Vem skapade Long Island Iced Tea?

Historien om LIIT är lika sordid som dess ingredienslista och tvisterna i berättelserna kan vara molniga av själva drycken.

Sanningen är att vi aldrig kan veta sanningen. Det är helt möjligt att biskopen gjorde det och drycken var bortglömd i några årtionden tills Bott remade det. På något ställe fick restaurangen säkert vind av det och hävdade det som sitt eget (det har varit känt att det händer). Återigen vet vi inte bara.

Long Island Iced Tea Variations

När du väl har läst hur man gör Long Island, kanske du vill prova en av de många recepten som följde den. De är alla väldigt lika och konstruerade på samma sätt, de ersätter helt enkelt en ingrediens här eller där.

Bartenders borde veta att ett antal av dessa drycker är lika populära som Long Island. Det kommer att tjäna dig bra för att åtminstone ha en förståelse för vad som går in i varje. De är verkligen lätt att komma ihåg om du gör ett litet ordförband mellan namnet och ingredienserna.

Tips: Samma teori kan gälla alla spritdrycker som finns tillgängliga. Par som infusioner (dvs vaniljvodka och rom med cola, passion frukt vodka och tequila med citrus soda) och var inte rädd för att använda egna infusioner . Möjligheterna är oändliga.

Några anteckningar som hjälper ditt minne:

Hur stark är Long Island Iced Tea?

Long Island är faktiskt en bedräglig cocktail. Sexluten gör att det verkar som om det skulle vara en stark dryck, men om du gör matematiken, lägger de upp till bara 2 1/2 ounces totalt.

Om vi ​​skulle använda 80-resistenta vätskor, en 60-tals trippel sek och toppa den med 2 uns soda, då skulle det vara en relativt mild 16% ABV-dryck (32 bevis) .

Det är ungefär samma som en stark Rum & Coke .

Problemet är överhålet

Det är inte att säga att LIIT inte kan vara en stark dryck. Om vi ​​får en ivrig bartender som häller 1 ounce av varje ande och toppar den med 1 uns cola (kom ihåg att is tar upp mycket utrymme ), skulle drycken vara 21% ABV (42 bevis).

För att uttrycka detta i perspektiv är det nära den genomsnittliga Corpse Reviver , en cocktail som är känd för att "vakna de döda". Tänk också på att de här cocktailerna är ungefär 4 ounce och vi har beräknat vår Long Island att vara dubbelt så. Du dricker motsvarande två Corpse Revivers på en timme (eller mindre)!

Matematiken visar att Long Island kan vara en stark dryck. Det tar inte heller hänsyn till effekten av så många typer av sprit på kroppen. Och folk undrar varför den här drinken är berömd för att skapa de värsta bantarna !

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 335
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 193 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)