Classic Mimosa Recept: Alltid en Brunch Favorit

Mimosa är en mycket enkel men ändå härlig dryck som gör en utmärkt brunchcocktail . Det är en av de mest populära Champagne-cocktailerna och receptet är otroligt enkelt.

Den grundläggande Mimosa kräver bara tre ingredienser: Trippel sek, apelsinjuice och Champagne. Eftersom det mousserande vinet läggs till sist gör det blandningen för dig, så det är inte nödvändigt att ge det rörelse. Det är en fantastisk "pour and drink" cocktail som gör underhållande en vind.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg ingredienserna i den ordning som ges i en champagneflöjt .
  2. Garnera med en orange skiva.

Lägg till en Splash till Classic Mimosa

Den klassiska Mimosas enkelhet och popularitet är en perfekt bas för experiment och anpassning. Det finns många Mimosa recept tillgängliga och ännu fler sätt att du kan förbättra det. Till exempel kan du lägga till ett stänk av grenadin för sötma och en "soluppgång" -effekt , förstärka den med en häll av Cognac , eller byt den trippla sek för en avancerad likör som Grand Marnier.

Du kan också välja ditt favoritmousserande vin. Den spanska Cava och italienska Prosecco är två favoriter som kan vara billigare än Champagne.

Hur stark är Mimosa?

Den genomsnittliga flaskan Champagne är 12 procent ABV och den genomsnittliga trippeln är 30% ABV. När dessa två ingredienser kommer ihop i standardmimosa receptet, har drycken en alkoholhalt på cirka 10 procent ABV (20 bevis) . Det är lätt och uppfriskande, varför det är en sådan älskad brunchcocktail.

Mousserande Brunch Alternativ till Mimosa

Det finns ett antal cocktails som liknar Mimosa och gör också bra tillägg till en avslappnad brunchfest.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)