Rosa ekorre: Ett cocktailrecept som är underbart och rosa

Den rosa ekorren är en krämig, rosa cocktail med en frestande smak av mandel och choklad. Det är roligt, det är sött, men det är inte lika populärt som det en gång var.

Det sägs att Pink Equirrel skapades i början av 1940-talet på en cocktail lounge i Wisconsin. Den söta smaken och det roliga utseendet gjorde det till en mycket populär cocktail i några årtionden. Men när vi gick förbi 70-talet, förlorade det mycket av sin krämiga charm.

Det här är ett lätt recept och, ärligt talat, kan du ha svårare att hitta crème de noyau än vad som helst annat. Denna röda likör är inte lika populär som den en gång var, men det finns hopp och en substitution eller två tillgängliga (mer om det nedan).

Om du inte har tung grädde, oroa dig inte. En lättare kräm eller mjölk kommer att göra bra men drycken kommer att förlora en del av sin tjocka konsistens. För vissa drinkers, det är inte en dålig sak!

Den rosa ekorren kommer inte att vara en cocktail för alla, särskilt hur våra moderna palats har utvecklats. Det var kul i sin högtidstid och det kommer att göra ett bra alternativ på din throwback partis drinkmeny.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka väl.
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .

Hur stark är den rosa ekorren?

Den rosa ekorren är en mild, lågsäker cocktail. Om vi ​​skulle välja ett 48-bevis alternativ för båda likörerna, skulle denna dryck väga in med bara 10% ABV (20 bevis) .

Vad är Crème de Noyaux?

Du kommer inte använda crème de noyau i baren ofta. Ärligt talat är den rosa ekorren en av de få drinkarna att använda den .

Eftersom denna cocktail popularitet har minskat finns det inte längre mycket incitament för spritproducenter att göra det.

Crème de Noyau är som amaretto. Båda likörerna har samma mandelsmak, trots att det inte är gjort av mandel. Istället är crème de noyau gjord av groparna (eller stenarna) av aprikoser, persikor, plommon och andra "sten" frukter. Noyaux är fransk för "sten" eller "kärna", så namnet är meningsfullt.

Den största skillnaden mellan crème de noyau och amaretto är färgen. Noyaux är en lysande röd och amarett är ofta en djup brun. Detta gör subkutan för rosa ekorre mindre än idealisk eftersom amaretto inte kommer att skapa en rosa dryck !

Utöver popularitet finns det andra problem kring crème de noyau. En som skrämmer många drinkare bort är cyanidpotentialen. Det finns en förening i noyau som vänder sig till vätecyanid när den smälts. Majoriteten av tiden, kvantiteterna är för små för att vara skadliga och inget att oroa sig för. Det är dock något att vara medveten om.

Om du hittar den sällsynta flaskan crème de noyau idag är det förmodligen som Hiram Walker och smaksatt artificiellt. Bols gör en crème de noyau som är gjord av aprikoskärnor. Antingen är ett bra alternativ för en rosa ekorre, den enda frågan är om din lokala butiksaffär lager det.

Crème de Noyaux Fakta

Creme de Noyaux-substitutioner i en rosa ekorre

Det finns två element som du kan duplicera i crème de noyau: smaken eller färgen. Om du inte gör din egen är det nästan omöjligt att få båda i din rosa ekorre.

Här är två populära alternativ som drinkers vänder sig till ...

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 235
Totalt fett 15 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 18 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)