Vit chokladmartini (Chocolatini)

Vit chokladmartini, eller Chocolatini som det kallas, är en enastående efterrättdrink som liknar chokladmartini- men istället för vanlig chokladlikör, beror den på en vit chokladlikör. Detta recept är rik och krämig med en vacker blandning av vanilj och vit choklad.

Bland de många chokladmakad cocktailerna är den här en bra förändring. Medan mörka och mjölkchoklad gör fantastiska drycker, finns det något tilltalande för den delikata smaken av vit choklad. Den vita Chocolatiniens smakprofil gör den också till en utmärkt kompanjon för desserter. Det parar underbart med pumpa paj, så du kanske vill blanda denna dryck upp för din semester middagar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll alla ingredienser utom garnering i en cocktailskakare fylld med is och skaka väl .
  2. Spänn i ett välkyldt cocktailglas.
  3. Garnera med vita chokladspån.

Tips och variationer

Du kommer inte ha några problem med att hitta en vaniljvodka för denna cocktail. Det är en mycket populär smaksatt vodka och nästan alla de populäraste märkena producerar vaniljvodka . Men om du vill göra din egen är det lätt att göra.

En hemlagad vaniljinfusion ska ta bara 3 till 4 dagar och en enda vaniljböna smakar en hel flaska. Detta är ett bra alternativ om du gillar DIY-projekt eller har en favorit vodka som inte säljer ett vaniljalternativ.

Mörkare chokladlikor är mer populära, men du borde kunna hitta några olika sorter av vit chokladlikör. Förutom Godiva är andra märken Mozart vit choklad vaniljkräm, en blandning av äkta vanilj, vit choklad och karamell och Godet belgisk vit chokladlikör, gjord av vit belgisk choklad; den har en rik creaminess som är perfekt för cocktails som denna.

En Svagare Chocolatini

Krämen i detta cocktailrecept hjälper till att sänka alkoholhalten till vad som kan betraktas som relativt lätt jämfört med liknande drycker som Chocolatini . Det här är en trevlig överraskning, särskilt om du är på humör för en söt martini utan all den extra sprutan. När den är tillverkad med 70-vändig vaniljvodka och Godiva, väger denna vita Chocolatini ca 16 procent ABV (32 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 11 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 16 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)