Americano: En klassisk Campari drink med en stor historia

Americano är en mild introduktion till Camparis ovanliga och bittra smak. Det är en fascinerande drink med en lång och rik historia och det var den första cocktail som nämns i James Bond-romanen. Detta är en ikonisk och härlig aperitif som du kan njuta av före varje måltid.

Cocktailreceptet är extremt enkelt. Allt du behöver göra är att häll lika delar av Campari och söt vermouth över isen och fyll glaset med läsk. Det är ungefär lika uppfriskande som en Campari-cocktail kan få och den bittersötiga smaken kommer att glädja din smak.

Det är inte att säga att Americano är för alla. Smakprofilen är bestämt Campari, som är bitter och inte i linje med många amerikaners inneboende smak. Men om du kan ge det en chans och träna din gom för att njuta av Campari , blir Americano snart en favorit.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll Campari och vermouth i ett gammaldags glas fyllt med isbitar.
  2. Topp med läsk.
  3. Garnera med en citron twist eller orange skiva.

Tips: Byt till highballglas och lägg till mer klubb soda för en lång törstsläckare.

Amerikanens berättelse

En riktigt klassisk cocktail , Americano serverades först på 1860-talet på Gaspare Campari's bar i Milano, Italien. Det var ursprungligen benämnt "Milano-Torino" på grund av ursprunget till dess två primära ingredienser: Campari ringer Milan hem och söt vermouth är också känd som "Vermouth di Torino" eller italiensk vermouth.

Cocktailen byttes senare på grund av dess popularitet bland amerikanska turister runt omgången av 20-talet och före förbudet .

Det är också fascinerande att notera att amerikanerna anförde skapandet en annan berömd Campari-cocktail på 20-talet. Negroni , det sägs, uppfanns eftersom en grev Camillo Negroni beställde "en Americano med gin" medan på ett kafé i Florens, Italien.

James Bond och Americano

Det verkar som om Ian Fleming också hade en fascination med Americano. Detta är den första cocktail som beställts av James Bond i " Casino Royale", Flemings första 007 spion roman. Men Vesper Martini (eller det sätt på vilket det beställdes) överskuggade amerikanerna i böcker och filmer.

Men det gjorde några framträdanden i serien och i kortfattningen, " A View to Kill " Fleming förklarar där Bond anser att det är lämpligt att njuta av en Americano. Han skriver att "man kan inte på allvar dricka i franska kaféer" och att gin, whisky och vodka inte har plats på soliga trottoarer. På den här platsen hade "Bond alltid samma sak - en amerikan".

För en mycket intressant och detaljerad inblick i berättelserna bakom James Bonds drickande äventyr , vill du läsa Eric Feltons bok, " Hur är din drink ?: Cocktails, kultur och konsten att dricka väl ".

Köp " Hur är din drink? " På Amazon

Hur stark är Americano?

Du kan förstås toppa Americano med så mycket sodavatten som du vill, och detta kommer att påverka styrkan hos cocktailen . Men om vi uppskattar att vår totala volym är cirka 5 ounger, väger denna Campari-cocktail i en mild 9% ABV (18 bevis).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 268
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 33 mg
Natrium 359 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 6 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)