Zwack och Unicum Likörer Review

Zwackhuset: Fina växtlikörer

Zwackhuset producerar några stora örtlikor som faller i digestif och amaro-kategorin. Dessa sprit är smakfulla, gjorda av ett hemligt recept på 40 örter och kryddor och de enskilda flaskorna har unika egenskaper inom sig.

Historien om Zwack är en lång, som började 1790 med doktor Jozsef Zwack och den hungrande kejsaren i Ungern, Joseph II. Som med många likörer som återvänder några århundraden var detta recept Zwacks läkemedelsmedel för kejsaren, och det var en sådan slump med linjalen att han enligt uppgift sade "Dr Zwack, Das ist ein Unicum!", Vilket betyder unik.

Det ledde snart till Budapests första spritproducent, blev ett populärt skott och var känt som Ungerns nationaldryck.

Idag producerar Zwackhuset tre flaskor som finns i USA: Unicum, Zwack och den nyaste Unicum Plum. År 2013 släpptes Unicum och Unicum Plum i USA. Alla tre flaskorna ser ut som varandra, så se till att du tar upp den du vill ha.

Unicum Likör

Unicum är den ursprungliga bitterlikören från Zwackshuset, den som Dr Zwack fuskade i 1790 och har glädjat ungerska palats sedan dess. Med tanke på det arvet och påståendet som är det äldsta skottet i världen är det här en du kan bryta ut om du och dina vänner är uppe på en runda skott, men du kanske vill chilla den först. Den är rik, bitter och har en djärv växtbaserad smak och jag tyckte det var bra när det kyldes och sippades rakt efter middagen.

I själva verket är Unicum inte nytt för USA, det importerades här på och av i ungefär ett decennium före 2005, då Zwack introducerades och ansågs vara en produkt som amerikanerna skulle ha mer av. Vi har dock hittat en förnyad uppskattning för alla saker som är bittra och växtbaserade här och det är därför Unicum är tillbaka.

Jag förutspår att du kommer att se detta oftare i cocktail recept inom en snar framtid. För nu, prova det i Zwack cocktails och i stället för Averna och Strega i recept som kräver att de härliga likörerna får en känsla för det. Enkelhet kan vara bäst att använda och Kejsarcocktailen nedan är ett bra ställe att börja blanda Unicum.

Zwack Likör

Zwack är ganska välkänd i USA och jämförs ofta med Jagermeister , med Zwack som ofta betraktas som en mildare uppgradering från Jagermeisters ofta berömda rykte. Zwack använder samma basrecept som Unicum, med några av ingredienserna justerade. Det är särskilt lite sötare, bitteren är reducerade och citruselementen förbättras. Det är en underbar bukett örter och citrusfinishen är minnesbar.

Dricka Zwack är en fråga om preferens och vissa (inklusive dess producenter) föreslår att du dricker det som ett iskallt skott . Många Zwack fans föredrar att det glider långsamt och serveras på klipporna (en isboll är perfekt). Om du befinner dig i bombskyttarna (t.ex. Jager Bombs ), kanske du vill släppa Zwack i ett glas fyllt med en energidryck för en drink som heter Mad Hungarian. Det ser också lite bruk i cocktails och kan användas som ersättare för andra amaros och örterlikor som för cocktails som Belle of the Ball och Happily Ever After .

Beroende på din smak kan detta enkelt bli din favorit digestif.

Unicum Plum Likör

Unicum Plum är den nyaste likören i Zwacks hus och det är väldigt intressant. Det använder Unicum receptet, men det spenderar sex månader i ekfat med en unik säng av torkade plommon, en annan ungerska favorit. Detta äktenskap mellan en komplicerad växtbaserad anda och de sötade tonerna som tillsätts av plommon är helt enkelt härlig.

Detta blev snabbt min favorit av de tre att använda i cocktails. Det gör underverk i de flesta ovanstående recept, och det är fantastiskt i whisky-cocktails, inklusive Diplomat .

Allt om House of Zwack Likörer

Besök deras hemsida

Upplysningar: Granskningsprov lämnades av tillverkaren. Mer information finns i vår etikpolicy.