Varför du borde dricka benedictin DOM likör

Njut av den söta kryddan av denna berömda honunglikör

Benediktin är en gammal likör men den har en välförtjänt plats i den moderna baren. Det är en av de mest mångsidiga växtlikörerna och dess söta honungs- och kryddsmak kan hittas i några av de bästa cocktailsna vi njuter av idag. Om du har en smak för raffinerad, kryddad sötma, Benedictine är en likör som du vill hämta.

Vad tycker Benediktin smak?

Benediktin är en riktigt unik likör och det kan vara svårt att beskriva sin smak.

Likören använder 27 växter och kryddor och ingen dominerar blandningen.

Till skillnad från andra växtbaserade likörer är benediktin inte medicinsk. Istället har det en smak av söt honung med accent med kryddor, frukttoner och en växtbaserad nyans. Föreställ dig brandy blandad med gin och sötad med honung och du kommer att få en närmare uppfattning om Benediktins spännande smak.

Du kommer också märka att Benediktin inte är en mild likör. Det är flaskat på en hel 40% ABV, vilket är detsamma som genomsnittet whisky, rom eller någon av de andra basdryckerna . Detta högre alkoholinnehåll markerar dess smakmedley, vilket skapar en djärv, robust och komplex likör. Andra saker att notera om Benediktin:

Rolig fakta: Ernest Hemingway nämnde blandningen av brandy och benediktin i sin 1919 novell " The Mercenaries ."

Benediktinska Cocktails

Du kommer att upptäcka att Benediktin blandar bra med en mängd olika smaker och i en mängd olika cocktails.

Från den enkla stilen på B & B till den komplexa Vieux Carre, är det en likör som kan ta dig många ställen i dina drinkar äventyr. Det är inte konstigt att det här betraktas som en häftklammer i någon välsorterad bar .

Hur gör Benediktin?

Receptet på Benediktine är proprietärt och det är ett av de "hemliga" recepten som vi ser så ofta i likörsidan av den destillerade spritindustrin. Medan vi inte vet exakt vad som går in i det, finns det några saker vi vet.

Benediktin består av 27 växter och kryddor. Berättat är bland annat ängel, syssop, citronbalsam, enbär, saffran, aloe, arnica och kanel.

Märket gör emellertid inga påståenden eller hänvisningar till vad den exakta ingredienslistan är.

Destillerierna i Benediktin kommer att berätta för oss att de 27 ingredienserna är indelade i fyra grupper. Varje grupp kombineras med neutrala andar och destilleras antingen en eller två gånger. Resultatet är fyra destillat som heter Esprits.

De färdiga Espritsna blandas sedan med honung för smaken och en saffraninfusion för färgen. Denna blandning är dubbelt uppvärmd för att avsluta smaken innan den går in i ekfat till ålder i ungefär fyra månader. Före tappning filtreras andan.

Benediktinska berättelsen

Benediktin har en lång historia och, som många andar i denna ålder, kan det finnas mer myt än det faktiska faktumet. Det gör i alla fall en bra historia.

Historien börjar år 1510 med en benediktinsk munk som heter Dom Bernardo Vincelli på Abbey de Fécamp i Normandie, Frankrike.

Vincelli var en av de många munkar som dabbled i alkemi under den tiden och det sägs att den ursprungliga formeln som inspirerade Benediktin var avsedd att återuppliva trötta munkar.

Snabbspolning fram till 1860-talet och Alexandre Le Grand. Vinhandlaren kollade på sin familjens samling, som innefattade förvärv från 1789-franska revolutionen, under vilken munkarna flydde från klostret.

Bland samlingen var Vincellis manuskript som inkluderade cirka 200 recept, varav en var den ursprungliga formeln för denna unika örtlikör. Le Grand tolkade det ofullständiga receptet och det vi vet som Benediktin idag skapades.

Rolig fakta: Termen DOM som finns på etiketten står för Deo Optimo Maximo, som översätter till " Gud, oändligt god, oändligt stor " och används för att påminna oss om likörens ursprung vid klostret.

Le Grand först sålde Benedictine 1863 och det importerades till USA från 1888. Det produceras nära det ursprungliga klostret i Fécamp, Frankrike och varumärket ägs nu av Bacardi Limited.