Cosmopolitan Cocktail Dry or Sweet, det är ditt val

Den klassiska Cosmopolitan är en mycket enkel dryck och blev snabbt en av de mest populära cocktailsna hela tiden . Dess topp var på 1990-talet på grund av dess flera framträdanden i HBO-showen " Sex and the City " och det blev snart den ultimata flickaktryckdrinken. Drycket är dock mycket äldre än det.

De flesta bartenders vet hur man gör detta ljus, fruktig martini och det är ett utmärkt val för en avslappnad natt ute. Det finns hundratals variationer på Cosmo; vissa brukar mer eller mindre tranbärsjuice, en trippel sek i stället för Cointreau, och några inkluderar citrusvodka. Det handlar bara om personlig preferens.

Detta första receptet kommer att skapa en Cosmopolitan med en torrprofil. Det är rodigt rosa istället för rött och inte för sött. Många cocktailentusiaster anser detta som en traditionell Cosmopolitan, eftersom den är mer i linje med klassiska Martinis .

Om din smak går till sötare sidan finns det en Cosmo nedan för dig också. Du uppmanas att försöka båda. När allt kommer omkring vet du inte vilken du föredrar förrän du får en smak av var och en.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skaka ingredienserna med is i en cocktailskakare .
  2. Stam i ett kylt cocktailglas .
  3. Garnera med en apelsinskal .

Tips: Oavsett vilken Cosmopolitan du väljer att blanda, det här är dags att bryta ut den goda vodka . Dina smaklökar kommer att tacka dig.

The Sweeter Cosmopolitan

Om du föredrar en sötare tranbärsmak i din Cosmo, så är det receptet du letar efter. Det är den signaturcrimson-cocktailen som så ofta serveras i cocktailsalonger och det är den version som de flesta Cosmo-fans känner till.

Du kommer märka att tranbärsjuice är betydligt mer i denna blandning än i föregående. Det är här där det mesta av dryckens sötma kommer från och det är en mycket god dryck.

För att dricka, skaka och spänna 1 1/2 ounce citrus vodka, 1/2 ounce varje Cointreau och limejuice och 1 ounce tranbärsjuice.

Hur stark är kosmopolitiken?

Cosmo kan vara lika stark eller lika tam som du gör det . Självklart, om du väljer att göra din med mer tranbärsjuice, blir det en liteare dryck än det första, rosa rosa receptet.

Så här är de två Cosmopolitan recepten stapla upp med en 80-vodka:

Du kan se en signifikant skillnad mellan de två. För att sätta Cosmopolitan i perspektiv är den genomsnittliga Vodka Martini 28% ABV . Den fruktiga Cosmo är inte så oskyldig som hon ser ut och ju sötare drycken är desto lättare är det att ha en för många.

Historien om kosmopolitiska

En av de första referenserna till Cosmopolitan är en gin, Cointreau, citron och hallon sirap mix som publicerades 1934 i pionjärerna av blandning på Elite Bars 1903-1933. Det var inte förrän på 70-talet som drycken verkligen tog av och förvandlades till den moderna vodka-tranbärscocktailen .

På den tiden experimenterade bartendrar över hela USA med en tranbärsversion av Kamikaze . Och som vanligt i cocktailberättelser gjorde många människor kravet på att skapa Cosmo som vi känner till idag.

Vilken historia är sant? Det är mycket troligt att några av dem hände samtidigt.

Du måste komma ihåg att det inte fanns något internet att dela med dig av din senaste och bästa bar skapelser med världen. I stället förlitade bartenderna sig muntligen, bartending guider och organisationer, och lånare att vidarebefordra recept.

Mer kosmopolitiska cocktails

Cosmopolitan är så populärt att det har inspirerat otaliga rekreationer genom åren. De flesta av dessa har kommit ut de senaste decennierna och spelar på den fantastiska kombinationen av vodka och tranbär.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)