The Cable Car Cocktail: En Modern Classic med kryddad Rum

Kabelbanan är ett utmärkt rum surt. Cocktailen skapades av Tony Abou-Ganim, den moderna mixologen , och anses av många vara en modern klassiker. Det är verkligen en drink som bartenderna borde veta .

Dryckets namn inspirerades av linbanor nära Starlight Room i San Fransisco där Abou-Ganim först skapade cocktailen.

Detta är ett mycket enkelt cocktailrecept och kräver bara tre ingredienser. Det är också en av de fanciest drinkar som du kommer att hitta för att presentera kapten Morgan , som gör fansen av det berömda kryddade rummet väldigt nöjda.

Kabelbanan är en surdrink och du kommer märka att detta recept använder lika delar kryddad rom och citronsyra. De två förskjutna varandra och sura blandningen innehåller enkel sirap. Mellan det och Curacao finns det en fin söthet för att få drycken till perfekt balans.

Det är ganska intressant hur alla dessa element kontrasterar och kompletterar samtidigt.

Detta är en romcocktail som kan fungera för alla tillfällen . Det kan värma dig på en kall kväll efter arbete eller svalna dig efter en varm dag i solen. Det är en perfekt drink och jag rekommenderar att du följer hans recept precis för att få en riktig smak av hans avsikter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rimla ett kylt cocktailglas med socker.
  2. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  3. Skaka väl.
  4. Stam in i det beredda glaset.
  5. Garnera med en apelsinskal spiral .

Recept Courtesy: Tony Abou-Ganim

Om det Sugar Rim ...

Det är viktigt att använda superfint socker när man rimmar ett glas. Det granulerade sockret som du använder varje dag i köket stämmer inte lika bra eftersom kristallerna är större.

Tips: Allt du behöver är en matprocessor för att omvandla granulärt socker till superfinsocker!

Abou-Ganim gör en kort hänvisning till kanel-socker på sin hemsida. Det är ett fint tillägg som är väldigt roligt. För att lägga till denna speciella touch, blanda helt enkelt kanel med din socker innan du applicerar den på fälgen.

Hur man gör färska citron sura

Abou-Ganims recept kräver en frisk citronsyra. Det är väldigt lätt att göra och fokuserar på citron i stället för citron-kalk kombinationen som används i standard surblandningen .

Medan den genomsnittliga sura blandningen kommer att fungera, är denna citronsyra starkt föredragen för en kabelbil.

Kombinera ingredienserna i en behållare med en tät försegling och skaka väl.

Sour Mix Tips:

Hur stark är Cable Car Cocktail?

Med hjälp av exakta mätningar och märken som kabelbanan konstruerades för kan vi uppskatta denna cocktail till ca 18% ABV (36 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 92
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)