Hur man gör Masala Chai (Chai Tea)

Chai (rimmar med "tårta") är ordet för te i många delar av världen. Masala chai, som betyder "blandad krydda te", har sitt ursprung i Indien och är gjord med mjölk, svart te och kryddor. Det har blivit allt populärare på kaffebostäder och är oftast gjord av pulver, sirap och tepåsar.

Förberedd kan dock aldrig jämföras med nybryggt masala chai (även känt som " chai tea "). Att göra det från grunden tar mer tid, men är oändligt mer givande. Detta recept är en nakna ben, traditionellt baserad version av masala chai inklusive kryddnejlika, kardemumma, pepparkorn, kanel och ingefära . När du har gjort det på så sätt kan du experimentera med att blanda de många andra chai kryddorna där ute i din brygge. Det finns inget recept och varianter varierar från indiska hushåll till hushåll. Masala Chai är en tröstande och uppvärmd dryck med en tredjedel koffein som kaffe och kan hjälpa dig med matsmältning - perfekt för eftermiddag / före sängdrink.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera mjölk, vatten och kryddor i en medelstora kastrull. Simma över medium värme i 10 minuter, omblandning ibland.
  2. Tillsätt socker och teblad. Rör om och låt sedan simma i 5 minuter.
  3. Spänn i glas eller muggar och servera.