En introduktion till den fascinerande världen av Gin

Utforska de aromatiska stilerna i gin

Du vet att det är den viktigaste ingrediensen i en klassisk martini och det är viktigt för den ikoniska gin och toniken , men vet du verkligen gin? Det är en mångsidig destillerad anda som är noterad för sin smaksättning tack vare enbärsbär, som är den viktigaste ingrediensen. Ändå finns det en mängd olika stilar av gin, från de berömda Londons torra gennorna till gammal-skolstilar som genever och Old Tom till moderna gins som Hendrick's that stretch gin definition.

Gin är fascinerande och botanikerna i varje flaska ger dig en ny upplevelse med varje nypa. Det är också viktigt i baren och en sprit som erbjuder bartenders oändliga blandningsmöjligheter. Om du gillar smaken av gin och utforskar spritens många populära cocktails , vill du definitivt veta lite mer om hur det är gjort.

Skapandet av gin

Gin skapades av Dr. Franciscus Sylvus, en holländsk kemist, på 1500-talet. Hans ursprungliga avsikt var att göra en elixir som skulle rensa blodet av dem som lider av njursjukdomar. Sylvus heter hans skapande genièvre , franska för enbär.

Massproduktion av gin i England följde snart. Kung William III använde sitt motvilja mot Frankrike för att förbjuda dyra spritimporter från det landet och gjorde gin till rimliga priser för massorna.

Sedan den tiden har gin spridit sig till ett globalt följande. Även om engelska och nederländska är mest kända för att göra gin, kan det produceras var som helst.

Ginproduktionen

Gin är en lätt kroppsdestillerad anda som är gjord av en mash av spannmålsprodukter, vanligtvis majs, råg, korn och vete. Det har naturligtvis få congeners, vilka är de orenheter som ofta är förknippade med bakslag .

Gin varierar mellan 40 och 47 volymprocent alkohol (80 och 94 bevis) , även om flertalet är flaskat på 80 bevis.

Navy-strength gin är typiskt den starkaste och kan topp 100 bevis.

Producenterna kan enligt lag inte kvalificera sin gin efter ålder och det är sällsynt att hitta en gin som har spenderat tid i ett fat för åldrande . Det är därför som de flesta gin är klara, även om vissa får en liten guldfärg på grund av vissa metoder som används för att införliva smakerna i gin.

The Botanicals

Den primära skillnaden av gin från de andra basluten är de botaniska ämnen som används under destillationsprocessen. Metoden är inte en infusion . I stället introduceras botanikerna i det fortfarande medan vätskan görs för att skapa en mycket koncentrerad och rundad smak.

Gin dominerande smak och arom noter bidrar med enbär bär . Dessa måste ingå i syfte att en vätska klassificeras som gin. Enbäret är ansvarig för den "smaken" som gör gin unik.

Varje destillatör av gin använder sitt eget botaniska recept, bestående av olika örter, kryddor, blommor och frukter. Utan enjken kan botanikerna skilja sig mycket från en stil eller ett varumärke till det andra. Detta låter varje gin unik smakprofil. Till skillnad från andra sprit som vodka eller tequila kan varje ginhälla vara en helt ny upplevelse.

Bland de vanligaste botanikerna som används är mandel, ängel, anis, cassia, koriander, fänkål och citron och apelsinskal.

Några gin recept använder bara en handfull olika botaniska medan andra använder 30 eller mer. Du hittar märken som avslöjar deras fullständiga lista över botaniska och andra som håller det en välbevakad hemlighet.

London Dry Gin

Londons torra gin är den mest kända och mest producerade stilen av gin i världen idag. Många anser att det är riktmärket när det gäller att definiera gin. Det är definitivt en juniper-forward gin.

Detta är en väldigt torr gin och dess blommiga och aromatiska egenskaper är ett resultat av att lägga botanikalerna under den andra eller tredje destillationen. Ångorna från dessa smakämnen når alkoholen, eftersom de passerar genom en specialiserad stillbild med en bilaga kallad ett ginhuvud.

Londons torra gin föredras ofta för att göra martinis . Det är den mest mångsidiga gins och den mest populära stilen som kan användas i en mängd olika cocktails.

Om du bara ska lagra en gin i din bar , är en London torr det bästa valet.

Denna stil är där du hittar de största varumärkena i gin , som Beefeater, Bombay Safir och Tanqueray. Det är också den vanligaste stilen för överkomliga gin-märken , vilket kan spara pengar men är vanligtvis inte blandad i de mer avancerade, martini-liknande cocktailsna. I allmänhet får du vad du betalar för i gin, så det är viktigt att tänka på vilken typ av drycker du blandar innan du köper en flaska.

Plymouth Gin

Plymouth Gin är en klar, lite fruktig, fullkornig gin som är mycket aromatisk. Denna stil av gin härstammar i hamnen i Plymouth på Engelska kanalen. Endast ett destilleri, Plymouth, Coates & Co., har rätt att producera Plymouth Gin idag, så det är både en stil och ett varumärke.

Några cocktails kallar specifikt för Plymouth Gin. Bland dem är de rosa gin och god jul recept, även om det kan hällas i andra drycker också. Det är vanligtvis ett bra val för recept som innehåller frukter.

Gamla Tom Gin

Gamla Tom Gin är en sötare version av Londons torra gin. Enkel sirap används för att skilja denna äldre typ av gin från sina samtidiga och många inkluderar citrus citrus.

Gamla Tom var den ursprungliga gin som användes för den populära Tom Collins och den gin som valts under mycket av 1800-talet. Om du utforskar klassiska cocktails kan du ofta få en smak av de ursprungliga recepten genom att hälla gamla Tom istället för en torr i London.

Inte för länge sedan var Old Tom Gin otillgänglig i USA och kunde hittas nästan uteslutande i Storbritannien. Under de senaste åren har emellertid det varit ett antal amerikanska destillerier som har producerat denna gin. Leta efter varumärken som Anchor, Gin Lane, Haymans, Ransom och Spring44.

genever

Genever, eller Schiedam gin, är den nederländska och belgiska versionen av gin. Detta är den ursprungliga stilen av gin och det predates och inspirerade alla andra gins. Det destillerades först för medicinska ändamål och var den ursprungliga gin som användes i många av de klassiska amerikanska cocktailsna från 1800-talet, som rivade Old Tom som barens stjärna.

Denna sort destilleras från maltmjölkmos, på ett sätt som liknar whisky . Det tenderar att vara lägre bevis (70 till 80 bevis) än det är engelska motsvarigheter. Bols Genever är det mest kända varumärket med världsomspännande distribution, men det finns andra som är värda att utforska.

Genever är ofta åldras i ekfat i ett till tre år och kommer i två stilar. Oude (gammal) genre är den ursprungliga stilen med en halmfärg och den är relativt söt och aromatisk. Jonge (ung) genever har en torrare gom och lättare kropp.

Holländarna föredrar fortfarande att dricka genever rakt, ofta med ett litet tulpanformat glas som är speciellt utformat för det. Det är också ganska roligt att blanda sig i cocktails, som den heta ginstämpeln och auraen i mig .

New Western Dry Gin

Namnet "New Western Dry Gin" (eller "New American Gin") började användas i början av 2000-talet. Det beskriver ett antal moderna gins som har drivit gränserna för andens definition, som bygger på enjans dominans.

Under denna tid släppte många amerikanska hantverksdistillers gins som koncentrerades på andra smaker än enbär. Detta ledde till en debatt om huruvida dessa märken tekniskt kunde klassificeras som en gin. New Western Dry Gin moniker antogs av majoriteten av bartending-samhället världen över för att skilja dessa fenor från mer traditionella stilar.

Populära varumärken som ingår i denna stil är Hendrick's (gurka-framåt), G'Vine (druv-framåt), Dry Fly , Aviation (fruktig och blommig) och Small. Många av dessa gnar produceras med moderna cocktails i åtanke och har en stor uppmaning till konsumenter som inte är förtjust i en tung tall i sina gnar.