Vad är Schnapps?

Är det Schnapps eller Schnaps? Upptäck skillnaden

Schnapps är bara schnapps, eller hur? Medan persika- och pepparmyntsnaps som är så populära i Amerika kan vara vad du vet som schnapps, har ordet en annan betydelse i Tyskland och andra delar av Europa.

Man skulle tro att definitionen av snaps är en enkel. Liksom, liksom många av våra favoritbarredienser, svaret på "Vad är schnapps?" är lite komplicerat.

Vad är Schnapps?

Schnapps är en typ av destillerad ande som har två betydelser.

I huvudsak görs sanna snaps genom att jäs fruktsaft tillsammans med basluten. I denna mening anses snaps vara en fruktbrandy eller eau de vie .

Resultatet av denna snapsprocess är en starkare och ofta klar destillerad anda, som en lätt smaksatt vodka .

Däremot används schnapps i USA ofta för att beskriva en kategori sötade, fruktmakade likörer (det finns undantag för frukten). I stället för att destillera frukten framställs likörer ofta genom att drapa frukter i alkohol efter fermentering och / eller destillation.

Som vi ofta ser med dessa sorter av snaps, läggs ofta smak och färgadditiv. Det är ett steg du inte hittar i autentiska snapshots.

European Schnapps

Det tyska ordet för snaps faller en ' p ' och översätter till engelska för att innebära hård sprit, sprit och liknande. Schnaps används för att beskriva någon stark destillerad ande, särskilt de med minst 32% ABV (64 bevis).

Ordet kommer också med en lös översättning av snap , med hänvisning till andens styrka.

Medan schnaps tekniskt kan referera till någon sprit, används den ofta för fruktbrandies destillerad från färsk fruktjuice. Dessa kallas ofta Obstler eller fruktschnaps . Äpple, aprikos, körsbär, päron och plommon är de mest populära smakerna och många destillerier odlar sin egen frukt för sina schnaps .

Tips: Om du reser i Europa och letar efter schnaps kanske du måste vara mer specifik om vad du letar efter på grund av dessa dubbla betydelser. Obstler kommer sannolikt att vara den bästa insatsen när du söker fruktbrandies. Tyska för frukt dör också Frucht eller Das Obst .

Schnaps är mest populära i Tyskland, där den härrör från medicinska användningsområden. Österrike, Danmark och Schweiz är också stora på schnaps . Europeiska drinkare mixar sällan sina schnaps i cocktails och väljer istället att njuta av det rakt ut ur flaskan och ofta före eller efter en måltid.

Nordamerikanska Schnapps

I USA används schnapps för att beskriva en kategori av vätskor som ofta har liggats i den nedre änden av kvalitetsspektret. Det finns undantag och bra snaps kan hittas till ett högre pris.

Dessa andar är ofta torrare än deras söta likörsmodeller. Till exempel är pepparmintsknoppar inte lika söta som creme de menthe . De är smaksatta med en mängd olika frukter och kryddor.

Alkoholinnehållet i dessa snaps kan variera mellan 15 och 25% ABV (30 till 50 bevis) beroende på varumärke. Detta är betydligt lägre än den tyska definitionen av schnaps .

Vissa schnapps använder en blandning av smaker, andra kan anses vara outlandish, och några kan vara väldigt sura, bittra och inte det bästa att blanda med.

Sedan finns det några mycket bra knappar tillgängliga.

Smaker av Schnapps

Schnapps kommer i en mängd olika smaker och de är roliga att använda i blandade drycker. Apple, butterscotch, kanel, persika och pepparmynta är överlägset de mest populära snapsmakarna i baren.

Om du föredrar kan en likör av samma smak användas som ersättning för snaps, men det är viktigt att komma ihåg att likören (men inte alltid) är likörare. Du kan behöva göra några justeringar av receptet för att kompensera för detta.

Tips för att köpa snapshots

Om du letar efter det tyska som motsvarar schnaps i USA, letar du efter frukten brandies istället. Många hantverksdistillers producerar utmärkta flaskor äpple, aprikos och andra smaksatta brandy som rivaliserar många europeiska schnaps .

Tips: Var försiktig med "brandies" som har sötningsmedel, det här är inte sanna brandies och är istället likörer (eller närmare den amerikanska definitionen av snaps).

Många drick recept som kallar för knappar hänvisar till den nordamerikanska definitionen. När det gäller dessa är dessa märken mest populära.

Tips: Även i den här kategorin skapas inte alla schnappar lika och du får ofta vad du betalar för. Handla smart och gaffel över några extra dollar för att förbättra dina drycker.