Aviation Cocktail Recept

Aviation Cocktail är en av de cocktailsna med ett långt och stenigt förflutet, men det är en fantastisk klassisk cocktail som alltid är värt att återkomma när möjligheten uppstår.

Denna blandning är enkel, och i äkta gammaldags stil krävs det bara några ingredienser. Problemet är att nyckeln till att få den fantastiska blåfärgen är en ganska elusiv likör . Ofta förbisett och sällan lagrad, creme de violette återupplivades med en 2007 release av Rothman och Winter.

Denna likör kan göra luftfarten vad det egentligen var tänkt att vara, men även under de fyra decennierna frånvaro blev cocktailen fortfarande gjord utan den. Intressant har vissa finsmakare återgått till maraschino-bara receptet eftersom de tror att den moderna creme de violette inte är vad det borde vara.

Om du väljer att hoppa över signatur creme de violette, var försiktig med cocktailbalansen. Utan denna till synes obetydliga ingrediens kan luftfart snabbt bli för surt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en flammad citronskal.

En kort historia av flygcocktailen

Vi vet verkligen inte vem som först skapade Aviation Cocktail. Enligt David Wondrichs "Imbibe! ", Skrivs den först i en 1916-bok av Hugo Ensslin som heter "Recept för Mixed Drinks". Det har alltid varit svårt att mäta hur populär cocktailen var vid den tiden och eftersom de två nyckellikörerna var sannolikt lika sällsynta som de är idag antas det att det här var en specialdryck som serverades vid endast den mest elit av barer.

Det var någon gång på 1930-talet att creme de violette föll från luften och maraschino tog över drycken. Detta kan noteras i Harry Craddocks populära "Savoy Cocktail Book", som har påverkat bartending guider sedan dess första publikation 1930.

Få cocktails utöver luftfarten har krävt creme de violette, och vid 1960-talet hade den försvunnit från den amerikanska marknaden. Detta skickade flyget ännu längre till obskyrhet till en ny cocktailrenässans och återliknande av blomlikör.

Idag hittar du luftfarten på listor över klassiska cocktails som bör upplevas , men det kan fortfarande inte förväntas att det kan beställas i någon bar. Trots att det finns tillgängligt igen, är creme de violette inte en del av medelstångens inventering , men det finns några som försöker återuppliva luftfarten och kommer att skapa en fantastisk version för dig att smaka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)