10 Tasty Recept för Jagermeister Cocktails och Shots

Jägermeister är en ört, bitter likör från Tyskland gjord av en hemlig blandning av över 50 örter, frukter och kryddor. Det är en populär anda och en som du kommer att kunna hitta i nästan vilken bar och spritbutik du går in i.

Tidigare har Jäger (som det är populärt känt) fått ett ökänt rykte eftersom det kan få dig väldigt full, mycket snabb. Detta beror främst på dess användning i skyttar, särskilt den ökända Jäger-bomben . Jägermeisters rykte är en av de kärlekshattuppfattningar som följer med många av de starkare destillerade andarna som ofta missbrukas (se bara tequila rykte ).

Jägermeister har dock en plats i många "fina" cocktails, och det kommer att tillföra en komplex, örtprofil till dina drycker. Som fler och fler drinkare inser att det kan användas för att göra riktigt imponerande cocktails, hittar spritet ett nytt hem i baren .

Hur är Jägermeister Made?

Jägermeister är gjord av ett hemligt recept på 56 ingredienser som inkluderar kardemumma, kanel, ingefära, apelsinskal och stjärnanis. Det handlar om så mycket som destillerierna kommer att berätta för allmänheten.

Vi vet att oavsett blandning är det macerated i fem månader i alkohol och vatten. Detta koncentrat blandas och filtreras, lagras sedan i ek under ett år. Efter den tiden blandas den med socker, karamell och mer vatten och alkohol före tappning.

Det är troligt att de mystiska delarna av processen har lett till en del av intriger som omger andan.

Jägermeister Story

Jägermeister producerades först 1935 och inspirerades av ett 500-årigt recept. Det är fortfarande i samma distinkta, gröna flaska som den då var. Etiketten är inspirerad av namnet eftersom Jägermeister översätter från tysk till "Master Hunter". St Hubertus, vars symbol är den antlered stag, är jägarnas skyddshelgon.

Tillsammans med stag på etiketten hittar du den tyska inskriften " Das ist des Jägers Ehrenschild, Daß er beskützt und hegt sein Wild, Weidmännisch jagt , vem har hört, Den Schöpfer im Geschöpfe ehrt ." Grovt översatt: "Det är jägarens ära att han skyddar och bevarar sitt spel, jagar sportsmässigt, hedrar Skaparen i sina varelser . "

År 2013 släppte Jagermeister en andra likör till varumärkets portfölj. Jagermeister Spice är en liten lättare i både smak och alkohol och fokuserar på kanel och vanilj. Det är normalt tillgängligt under hösten och vintersäsongen.

Trots rykten innehåller Jägermeister inte hjortblod, opium eller någon annan "otäck" ingrediens.