Drick din pumpa: Pumpa Spice Martini och Calabatini

Denna variation av en pumpa Martini tog en hel del experiment för att få exakt hur jag ville ha det, men jag hittade slutligen den perfekta balansen mellan smaker. Jag använde ursprungligen bourbon , vilket gör en trevlig drink. Efter ett förslag från en kollega fann jag rågwhisky att vara ett bättre alternativ, och det slutade med drycken ganska snyggt.

Det finns många pumpalikor som bara är tillgängliga säsongsmässigt och de ändras ganska ofta, så jag tvekar att rekommendera något specifikt. De två som jag använde när jag utvecklade drinkaren var Modern Spirits Pumpkin Pie Vodka eller Hiram Walker Pumpkin Spice Likör , men båda är nu borta (från och med 2014). Följ pumpalikörlänken i receptet för fler alternativ.

Anislikör kan vara vilken som helst du vill. Jag gillar en bra absint här, men Abisante, Herbsaint, eller något av de andra alternativen är bara bra. Denna smak är nyckeln till att lägga lite mer djup i pumpens smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka kraftigt (för att försäkra att ägget är ordentligt blandat).
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Stänk revet muskot på toppen om så önskas.

Herradura Calabatini Recept

Calabatini är en utmärkt tequila-baserad Pumpkin Martini . Namnet härrör från det spanska ordet för pumpa, calabaza och det är betydligt krämigare än många av de andra och gör en utmärkt eftermiddagsdrink.

Ingredienser:

Förberedelse:

  1. Tillsätt is till cocktailskakare och ingredienserna i ovanstående ordning.
  2. Skaka väl och dra i ett martiniglas .
  3. Garnera med kanel.

Recept Courtesy: Herradura Tequila

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 206
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 58 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)