Easy Bourbon Tea Recept

Det finns många gånger när du bara vill ha något som är lätt att göra, men du vill också imponera på familj och vänner. För de ögonblicken är denna enkla Bourbon Tea ett utmärkt alternativ, särskilt på de varma sommardagarna .

Teet är väldigt lätt att göra och det kan ses som en förbättrad spikad variation på den populära söta söta teen.

För att skapa den måste du välja din favorit bourbon whisky och teblandning. Den verkliga magiken hos denna drink är dock när vi använder limoncello som sötningsmedel. Det här är en strålande användning för den söta citronlikören och det är det som gör att detta recept sticker ut från alla andra whisky-te-cocktailar du hittar.

Receptet kan enkelt ökas för att tjäna till en hel fest också. Brew teet och blanda allt före tid, förvara det i kylskåp och servera över is när törstiga gäster kommer fram.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I ett dubbel gammaldags glas , lägg till bourbon och limoncello.
  2. Fyll glaset med is.
  3. Topp med iste.
  4. Garnera med citronkil .

Fler tips för att göra en enkel Bourbon Tea

Nästan alla bourbon whisky kommer att vara bra i detta Bourbon Tea recept och det är en tillräckligt enkel drink för att motivera experiment med olika märken. High-end bourbons med en slät profil och fyllig smak kommer att vara bäst och Makers Mark eller Buffalo Trace är två av de rekommenderade varumärkena.

Limoncello är en söt efterrättlikör med en läcker citronsmak. Många destillerier producerar en version av limoncello och några av de bästa kommer direkt från Italien. Om du har ett lokalt destilleri, kolla med dem eftersom många mikrodestillerier idag producerar en fantastisk limoncello också. Självklart, om du är äventyrlig, kan du alltid skapa din egen limoncello .

När det gäller teet har du ännu fler alternativ. Denna dryck skulle vara bäst med ett kvalitetsneutrala smaksatt te, vad som helst du normalt skulle använda för att brygga iste.

Ett snabbt sätt att få mer smak av din te är att använda hett bryggningsmetod, vilket kräver mindre än 5 minuter att branta (beroende på vilken te du väljer). När teet är i sin fulla smak, kyla det i kylskåpet tills det är dags att blanda upp en drink.

Om du behöver kyla teet snabbt, lägg det helt enkelt i frysen i ca 5-10 minuter. Även detta kan spedas upp genom att dela teet i mindre portioner (bara tillräckligt för att göra den första omgången av drycker) eftersom mindre vätskevolym kyler snabbare än en hel sats.

Hur stark är Bourbon Tea?

Det finns många variabler i Bourbon Tea som bestämmer hur stark den färdiga drycken är. Detta är särskilt sant om du väljer att göra en DIY limoncello eftersom många av dessa recept börjar med en spritdryck som är över 100 bevis och resten av receptet bestämmer sin färdiga styrka.

För att få en allmän idé, låt oss göra några antaganden. Vi kommer att använda en 80-bevis whisky och en 60-bevis limoncello.

I detta scenario är detta Bourbon Tea recept en skonsam dryck som kommer i rätt omkring 11% ABV (22 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 571
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 93 mg
kolhydrater 92 g
Kostfiber 19 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)