15 Delightful St. Germain Elderflower Cocktails

En fransk likör med en eau-de-vie-bas , St. Germain är en nödvändig för den moderna baren . Den har den söta, delikata smaken av elderflower och är fantastisk i ett stort utbud av cocktails. Från champagne och vitt vin till gin, vodka och whisky är detta en mycket mångsidig anda och det finns många spännande drinkuppskrifter du inte vill missa.

Elderflower är inget nytt i baren. Elderflower cordials och siraper har länge visat sig i drycker, både alkoholhaltiga och inte. Detta gäller särskilt i Förenade kungariket där de små vita blommorna blomstra och hemlagade hjärtat är en sommartid. Vad St. Germain (uttalad san-jer-man , 20 procent ABV / 40 bevis ) gjorde i sin release 2007 gav blomman en strålkastare som den inte hade sett i år. Det gjorde smaken tillgänglig för alla och det har varit en av de mest kända tilläggen till cocktailscenen i det senaste minnet.

Det är inte att säga att St. Germain är den enda elderflowerlikör du kan köpa. Det är i stället det mest kända och lätt att hitta i nästan alla butiker. Du kan också hitta elderflowerlikörer från bland annat Bols, The Bitter Truth, St. Elder och Fleur. Ett antal företag producerar också alkoholfria elderflower cordials som också kan användas som ersättare.

Om du är ny på smaken av elderflower, plocka upp en flaska St Germain eller någon av dessa andra alternativ och prova några av dessa recept. De är helt underbara, perfekt för alla tillfällen och en fantastisk förändring från det vanliga.