Vad är Brown Sugar?

Vi lagar alla och baka med brunt socker, men har du någonsin undrat vad som gör den brun? Svaret är faktiskt enkelt-brunt socker är gjord av kristallin sackaros i kombination med en liten mängd melass , som är ansvarig för dess karakteristiska färg och rika smak.

Eftersom melasser är hygroskopiska (kan absorbera vatten), bibehåller bronsocker och bakverk med det fuktbrunn. Brunt socker innehåller också ett något högre mineralinnehåll än vanligt raffinerat vitsocker på grund av närvaron av melass .

Används för Brown Sugar

Brunt socker används mycket på samma sätt som granulerat vitsocker men det ger en extra smak. Vanliga användningsområden för brunt socker inkluderar sötning bakade varor, drycker, såser och marinader. Vissa sorter av naturligt brunt socker används också för att göra alkoholhaltiga drycker som rum . Tack vare granulerna och något surt pH har brun socker också blivit en populär ingrediens i kroppsskrubb.

Brun sockersorter

Beroende på sorten av brunt socker, tillsätts melass antingen till raffinerat vitsocker eller lämnas intakt med sockerkristallerna under raffineringsprocessen. Mängden melass kommer att bestämma sockerets nyans av brun.

Ljusbrun socker: Detta är den vanligaste typen av brunt socker som används för bakning. Recept som kräver brunt socker utan att ange antingen ljus eller mörk kräver vanligtvis ljust brunt socker. Ljusbrunt socker innehåller cirka 3,5 procent melass.

Mörkbrun socker: Mörkbrunt socker är cirka 6,5 ​​procent melass och används när en extra rik smak eller färg önskas.

Socker i råvaran: Detta är ett naturligt brunt socker, som fortfarande innehåller rester av melass kvar från raffineringsprocessen. Sackarokristallerna är i allmänhet något större och sockret är mindre fuktigt i konsistens än vanligt kommersiellt brunt socker.

Andra sorter av naturligt brunt socker inkluderar Turbinado, Muscovado och Demerara.

Flytande brun socker: Domino Sugar, en dominerande sockerproducent i USA, brukade producera en flytande brun sockerprodukt. Även om produkten inte längre är tillgänglig innehåller många äldre recept fortfarande denna ingrediens. För att göra en ersättning för flytande brunt socker hemma, kombinera en del vatten med tre delar ljusbrunt socker. Blandningen kan behöva upphettas något för att sockret fullständigt löses upp.

Hur man gör brun socker

Brunt socker kan beredas hemma genom att kombinera en matsked melass för varje kopp granulerat vitsocker. Rör sockret och melasserna tills en jämn färg och struktur uppnås. Förvara det bruna sockret i en lufttät behållare.

Hur man lagrar Brown Sugar

Brunt socker måste hållas i en lufttät behållare för att behålla sin fukthalt. Brunt socker utsatt för luft kan härda eftersom fukten sakta inandas ut. Härdat brunt socker kan mjukas genom att lägga en skiva bröd eller en äppelkil i behållaren och täta den tätt. Inom några timmar har molassorna absorberat en del av den fukt som finns i brödet eller äpplet och sockret blir mjukt igen.