Blod och Sand Cocktail

Blodet och Sanden är en av de få Scotch-cocktailerna som bör betraktas som en klassiker . Den fullständiga historien är lite skakig, men det är accepterat att det inspirerades av filmen Blood and Sand . Den ursprungliga filmen producerades 1922 (med Rudolph Valentino) och gjordes 1941 (med Tyrone Powers) och igen 1989 (med Sharon Stone).

Cocktailen är en vacker med en touch av söt citrus. Cherry Heering är en bra ersättning för brandy eftersom det har en mer naturlig körsbärsmak än många av dagens kirsebärsbrandies. Färskpressad apelsinjuice rekommenderas definitivt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll Scotch, brandy, vermouth och apelsinjuice i en cocktail shaker fylld med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas .
  4. Garnera med en apelsinskal.

Blodet och sanden nr 2

Stora cocktails inspirerar andra bra cocktails och blod och sand är inte annorlunda. Scotch Whisky fungerar bra i cocktails och står upp till moderna smaker.

För en nyare ta på blod och sand, använd Cherry Heering för körsbärsbrandy och ersätt orange med passionsfrukt .

Den söta vermouthen bytas också till aperitif Lillet Rouge . Det är väldigt roligt och en glädje att dricka.

Blandning av blod och sand nr 2 kunde inte vara enklare. Du häller helt enkelt 1 ounce varje blandad skotsk whisky (som Chivas Regal blandad skotsk whisky ), passion fruktpuré, Cherry Herring och Lillet Rouge. Skaka och dra i en kyld cocktailglas.

Vilken Scotch ska du välja?

De flesta whisky drinkers föredrar att blanda blandade skotter i sina cocktails och det här är ofta det bästa valet. Blandade whiskyer tenderar att vara lite billigare och smaken mer universell än många av de enda malterna.

Förslaget till Chivas i blod och sand nr 2 är ett fantastiskt ställe att börja för en blandbar blandad scotch. Någon av flaskorna från Johnnie Walker skulle också vara utmärkt och det här märket ger dig möjlighet att göra drycken så lyxig som du vill. När det gäller en prisvärd blandningsscotch, är ett annat alternativ Dewar's White Label.

Hur stark är blod och sandcocktails?

Jämfört med andra " upp" cocktails som Rob Roy är blodet och sanden mild. Den har nästan hälften av alkoholen från den korta hällen av whisky och låg- eller ingen alkoholblandare. Oavsett vilket blod och sand du väljer att blanda upp, tittar du på en cocktail som är ca 16% ABV (32 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 149
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 158 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)