Grinch Cocktail: 3 sätt att göra den gröna gröna drycken

Som du kan tänka dig är "The Grinch" ett populärt namn för gröna cocktails . Namnet har använts ganska ofta under åren, typiskt för semesterdrycker, men någon av dessa kan avnjutas året runt.

Namnet på alla Grinch-cocktails är naturligtvis Dr Seuss klassiska semesterkaraktär från. I äkta Grinch mode är dryckerna gröna och garneras med en körsbär, jordgubb eller annan röd frukt för att representera karaktärens hjärta.

Precis som berättelsen, kommer någon av Grinch-cocktailsna säkert att förbättra ditt humör. Även om de varierar mycket i smak, är alla de tre recips som jag har tagit med här goda. Vilket du väljer beror på din personliga smak och stämning. Ha det roligt med dessa och hitta lite av julaftonet!

Den vanligaste Grinch Cocktail

Bland alla de dryckrecept som har tagit namnet "Grinch", så kan vi kalla originalet. Det är Grinch receptet du hittar i nästan varje bartending guide som listar drycken och det har varit en favorit sedan de första dagarna av vodka martini mani. Det är också det grundläggande receptet på en Midori Sour.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktail shaker med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam i ett kylt cocktailglas.
  4. Garnera med en maraschino körsbär.

Gör inte Grinch för söt

Blandningen är mycket enkel och drycken kan vara väldigt söt om du använder för mycket sirap. Nästan varje Grinch-cocktail innehåller Midori eller en liknande grön melonkarmerad likör. Det ensamma är sött och kompenseras av färsk citronsaft.

Sirapen läggs till som en accent till Midori sötma.

Var noga med att börja små på sirap, särskilt om du använder en rik 1: 1 sirap eller ett butiksköpt varumärke.

Lägg till Vodka om du vill

Under åren har Grinch ofta haft vodka till det. Det är det perfekta sättet att lägga till en liten spark till den här populära melon-smaksatta cocktailen utan att störa smaken.

När du lägger till vodka rekommenderar jag denna häll: 1 1/2 ounces Midori, 1 ounce vodka .

Om du vill lägga till en liten smak på drycken, välj en smakad vodka . Gurka är en perfekt parning för melon och citrus vodkas är också en fin, subtil accent.

En Grinch Dricka Med Banan Och Kokos

En komplett sväng från "original" Grinch, bara den gröna färgen och Midori förblir i denna roliga och billiga) romcocktail. Denna Grinch har en mycket mer tropisk flare och den är idealisk för de varmare dagarna när ditt humör behöver lite mjukning också.

Blandningen av kokos, banan och melon är svår att motstå. Denna Grinch är frestande och det är mycket lätt att blanda upp. Det kan vara en av de lediga tipparna att njuta av när som helst du vill ha något sött och uppfriskande.

Om du gillar, häll denna cocktail i ett långt glas och lägg till mer läsk för att förlänga din njutning.

För att göra denna drink, häll 1 ounce varje Midori, kokosnötsrom och bananlikör i en cocktailskakare fylld med is och skaka. Stam in i ett gammaldags glas med färskis, sätt ett stänk av citron-limesoda och garnera med en körsbär eller jordgubbe.

En hög Absinthe Grinch Drink

Utöver Midori, vad är den andra populära gröna sprit vi alla känner och älskar?

Absint självklart! De två smaragddryckerna ser ut i det här intressanta Grinch-receptet.

Du kanske inte tror att anisens smak av den ökända absinten skulle fungera bra med söt melon och denna dryck kommer att visa dig fel. Det är en fin förändring från de andra Grinch receptens söta, fruktiga profil och ger djup till smaken.

Jag skulle säga att om du är ett fan av klassiskt stilade cocktails och blyg från söta martinis, då är det Grinch du borde försöka. Det serveras högt och att gingeröle verkligen balanserar de två kontrasterande smakerna.

För att göra denna drink, bygg 1 uns absinthe, 1 1/2 ounces melonlikör och 1/2 uns limejuice i ett långt glas fyllt med is. Topp med ginger öl och garnera med en körsbär.

Hur starka är dessa Grinch Cocktails?

Söta, fruktiga cocktails är bedrägliga och kanske inte lika ljusa på alkoholen som du kanske tror. Här är hur alla Grinch recepten väger in när det gäller deras genomsnittliga alkoholinnehåll :

För att sätta dessa siffror i perspektiv väger den genomsnittliga kosmopolitiska cocktailen mellan 20 och 28% ABV.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 214
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)