Vad är Chambord Likör?

En viktig Black Raspberry Likör som borde finnas i din bar

Chambord är en stjärna i den moderna baren och premium svart hallonlikör används i många av våra favoritcocktails. Dess söta, fruktiga smak och djupa lila färg gör det till ett utmärkt tillskott till en mängd olika drycker, inklusive den populära franska martini .

Om Chambord Likör

Chambord är en helt naturlig svart hallonlikör som produceras i Loiredalen, söder om Paris, Frankrike. Den är rik, frodig och söt, gjord med hallon och björnbär i en cognac och fransk spiritusbas.

Detta är inte en billig likör och det ligger i toppranken av premium-spritdrycker. Chambord anses vara en nödvändig lyx för någon välsorterad bar. Även om det har billigare konkurrenter inom kategorin hallonlikör, kan få slå den högkvalitativa kvaliteten som kommer i den distinkta flaskan med en högklassig fransk design.

Chambords flaskdesign garanterar att man nämner att den är fantastisk och unik. Det liknar en knep, men ändå elegant, jordklot och smyckas med ett gyllene lock.

I vissa utföranden kronas kronan med guldfiligran längs nacken som sträcker sig ner till ett guldband som stolt visar varumärket. Den enklare designen använder ett mer modernt band med en elegant typsnitt som också är fet. Hur som helst, det här är en flaska som du vill visa upp i din bar!

Chambord Cocktails

Chambord är den eleganta, lila stjärnan av ett antal populära cocktails, inklusive många av de "martinis" som tillhör dagens drinkmenyer.

Den används både för dess söta hallon smak samt den djupa, kungliga lila färgen och cocktailsna med Chambord är lika fantastiska att titta på som de är roliga att dricka.

Alla dessa attribut kombinerar för att göra Chambord regelbundet i baren och en favorit bland bartendrar och drinkare. När en cocktail kräver en hallonlikör är Chambord nästan alltid förstahandsvalet.

Medan det finns en stor variation av cocktails som använder hallonlikör där Chambord passar perfekt, finns det några som kallar märket speciellt.

Chambords elegans gör det till en naturlig parning för vin. Det är vanligt att blanda likören med Champagne och andra mousserande drycker i mycket enkla drycker. Någon av dessa recept kommer att ge en ny stil av stil till någon affär och är säker på att bli en träff med alla som smakar dem.

Frukt är en naturlig följeslagare för Chambords rika hallonsmak och du kommer att upptäcka att den är snygg med ett stort utbud. Det är underbart fascinerande när det blandas med lager av frukt.

Krämiga cocktails är en annan populär användning för Chambords sötma. Dessa recept är lätta att blanda och en frestande behandling för de tillfällen då du känner dig som en liten hallonkräm.

Chambord Shooters

För det mesta rekommenderar jag att du använder en billigare ersättare för Chambord när du blandar bilder på en fest. Det verkar nästan som en skam att sänka sin söta elegans utan att verkligen njuta av det. Men om Chambord är den hallonlikör du har, fortsätt och blanda den med i en av dessa läckra skyttar.

Produktion av Chambord

Processen att göra Chambord är inte lätt; Det är en finformad blandning av infuserade spritdrycker och konjak .

  1. Hela hallon och björnbär är branta i flera veckor i franska sprit.
  1. Bären är ansträngda från infusionen och blötläggs i några veckor i en andra sats vätska.
  2. Bären tas bort igen och pressas för socker och juice.
  3. Maitre Liquoriste (mästerblender) blandar sedan de två infuserade andarna, sockerjuice och fin cognac med extrakt av Madagaskar vanilj, marockansk citrusskal, svart hallon, honung och andra örter och kryddor.

Chambord Smaksatt Vodka

Under hösten 2010 släppte Chambord en vodka som behåller smakegenskaperna hos den berömda hallonlikören. Denna 37,5% ABV (75 bevis) vodka är noterad som blommig, vanilj och vit chokladsmak.

Chambord Flavored Vodka är en utmärkt ersättare i vodka cocktails där en lätt hallon smak kan vara ett bra tillägg. Prova denna vodka i franska Sparkle .