Blå Hawaiian Cocktail: En Vacker Tropisk Rumsdrink

Blue Hawaiian är en fantastisk och rolig tiki drink . Den är fylld med rom, ananas och kokosnöt och det bästa av allt är det blått!

Det finns något lockande om blåa cocktails. De är spännande och exotiska och de är nästan alltid tropiska, vilket är exakt varför vi älskar dem. Blue Hawaiian passar alla dessa beskrivningar perfekt.

I huvudsak är detta en blå version av den populära Pina Colada . Det splittrar helt enkelt kokosnoten för att möjliggöra plats för den blåa curacaoen, som är en apelsin-smakad likör som ansvarar för dryckens färg.

Du har två alternativ när det gäller att blanda denna tropiska sommarcocktail . Skaka det eller blanda det på något sätt, det är en mycket lätt att göra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett blandningsglas fyllt med isbitar.
  2. Rör om .
  3. Stam i ett collinsglas fyllt med isbitar.
  4. Garnera med körsbär och ananas.

För den frusna versionen häller du helt enkelt ingredienserna i en mixer med 1 kopp sprickad is. Det räcker för två drycker, så var noga med att dela den med en vän.

Hur stark är den blåa hawaiianen?

Låt oss anta att du häller ett 80-bevisst rum för din Blue Hawaiian och följer receptet exakt.

Det kommer att vara glädjande att du vet att den här boozy tiki-drinken inte är så snyggt. Det är faktiskt förvånansvärt ljust till höger omkring 15% ABV (30 bevis) . Om du slänger den i mixern får du en jämnare mjukare dryck som är ca 6% ABV (12 bevis).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 273
Totalt fett 7 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)