Chocolatini Cocktail Recept Med Bailey's Irish Cream

Det finns många chokladmakade martini och ett antal av dem går under namnet "Chocolatini". Detta är en av de här recepten och det är sött, läckert, krämigt och åh-så-frestande.

Det är en fantastisk cocktail att blanda upp för speciella tillfällen, att servera med efterrätt på en middagsfest eller njuta av när som helst du bara känner för att hylla din söta tand.

Denna variation på Chocolate Martini inspirerades av en Chocolatini på Baileys hemsida. Det receptet kräver 2 oz Bailey och 1/4 ounce varje vodka och Godiva, men det var för tungt för min smak. Eftersom jag tyckte om smaken men ville ha mindre kräm, har jag ökat vodka och klippt irländsk kräm.

Resultatet är en mycket god cocktail som jag tycker är mer balanserad än originalet. Det är en stor dessert "martini" och har potential att bli en av dina nya favoriter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vodka och likörer i en cocktailhackare fylld med is.
  2. Skaka väl.
  3. Spänn i ett välkyldt cocktailglas.
  4. Garnera med chokladspån.

Fler tips för att göra en bra Chocolatini

Vodka behöver inte vara ditt bästa, men det borde vara anständigt. En cocktail med sådana tunga tjocka smaker kommer inte att brytas av vodkaen och det finns många stora vaniljvodkas att välja mellan. Jag skulle vilja föreslå som Gås Goose La Vanille, Stoli Vanil eller Van Gogh Vanilla.

Om du vill kan du byta upp vodka och välja en annan smak också. De flesta av vispgrädden och dessertliknande vodkas kommer att göra ett roligt tillägg. Kaffe-flavored vodkas kan ta in ett annat skikt av smak som är riktigt bra mot chokladkrämen.

Experimentera med och utforska olika chokladlikörer. Det finns ett antal bra chokladlikor tillgängliga och det verkar vara en populär smak för tillväxten inom spritindustrin. Håll ögonen på små märken när de släpps och var inte rädd för att ge ett okänt försök.

Godiva är den likör jag använde när jag först provade detta recept och jag gillar det eftersom det har en rik chokladsmak och krämig konsistens. Dorda Double Chocolate Likör är ett annat fantastiskt alternativ att jag skulle överväga en jämförbar ersättare.

Om du inte hittar en chokladlikör som liknar de två skulle creme de cacao vara en anständig ersättning. Men du kommer att förlora den handen på extra krämhet.

Klä upp din Chocolatini med ännu mer choklad. Det finns många sätt att du kan lägga till chocolatiniens chocolatiness, bara låta fantasin springa vild.

Hur stark är Chocolatini?

Som med de flesta martinis kan det tyckas som en söt och oskyldig cocktail, men verkligheten berättar en annan historia. Du måste komma ihåg att denna Chocolatini består helt av alkohol och det faktum ensam kommer att ge dryckets styrka betydligt.

När den är tillverkad med de rekommenderade varumärkena och en 70-säker vaniljvodka har denna cocktail en alkoholhalt på ca 22% ABV (44 bevis). Det är mindre än den klassiska Gin Martini , men nästan dubbelt en lågsäker dryck som Grasshopper.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 259
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)