Lär dig hur du gör din egen Grenadin

I motsats till populär övertygelse är grenadin inte en sirap med körsbärsmjölk. Det är faktiskt gjord av granatäpple och det är förvånansvärt lätt att göra hemma.

Grenadin är som enkel sirap och sur blandning . Dessa sötningsmedel är en väsentlig del av en välsorterad bar . Du behöver denna granatäpplesirap för att göra populära drycker som Tequila Sunrise och Shirley Temple .

Precis som de flesta cocktailblandare är de bättre när de görs från början och det är väldigt lätt att göra. Du kommer också att upptäcka att det kan spara pengar över köpta varumärken, särskilt om du redan köper granatäpplejuice .

När du har skapat din egen grenadin finns det otaliga drink recept att använda den i .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera granatäpplejuice och socker i en kastrull.
  2. Koka långsamt, omrör hela tiden tills allt socker är upplöst.
  3. Minska värme och lock.
  4. Simma i 10-15 minuter, omblandning ibland.
  5. Låt blandningen svalna och häll den sedan i en liten karaffel eller flaska med ett tätt lockande lock.
  6. Lägg till ett streck eller två av orangeblommigt vatten (överdriv inte det).
  7. Täta flaskan och ge det några bra shaker.

Fler sätt att göra Grenadin

Färsk granatäpple

Färsk granatäpple är alltid ett bra val. Frukten är typiskt under säsong från september till december. Detta grenadinrecept kommer att berätta hur man arbetar med de saftiga lilla frön (eller arils).

Ingen Orange Blommvatten?

Visserligen är orangblomvatten inte en vanlig ingrediens. Lyckligtvis är apelsin och citronskal en lätt ersättare och vi har mycket kvar i baren. Lär dig hur man lägger citrusskalar i detta Candy Corn Cocktail-recept .

Lägg till svart vinbär

Grenadin kan också vara en kombination av svarta vinbär och granatäpple smaker. Även om det kan vara svårt att hitta, kan solrosjuice användas i detta recept också. Bestäm vilken smak du vill dominera sirap och dela upp den totala saftvolymen mellan de två.

Du kan också lägga till en liten svart currantlikör som creme de cassis . Det är lättare att hitta.

Granatäpplejuiceblandningar

Du kanske vill använda en blandad juice. Granatäpple tranbärsjuice är lättillgänglig och är ofta halva priset på rak granatäpplejuice. Det gör en bra tranbärsgranadin som kan fungera i många drycker.

Hållbarhetstiden för hemlagad granadin

Denna grenadin ska vara bra i upp till 3 veckor och gör cirka 1 1/2 koppar. Det är ungefär 12 gram och de flesta dryck recept använder 1 / 2-1 uns.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)