Sazerac Cocktail Classic Rye Whisky Recept

Sazerac är en tidlös cocktail från New Orleans . Det är ett enkelt recept och du kanske vill tänka på det som ett trevligt sätt att läka din favorit rågwhisky.

Receptet på Sazerac kräver bara fyra ingredienser: rågwhisky, en sockerkub, Peychaud's Bitters och absinthe. När det görs korrekt är det ett av de bästa exemplen på en balanserad dryck som du hittar med anis, bitter och socker som perfekt accelererar en bra råg.

Såsom är fallet med många populära drycker , finns det olika åsikter om hur man gör det. Vissa drinkers föredrar Angostura Bitters, vissa en specifik råg, och många föredrar anislikör. Receptet nedan betraktas nu som det "officiella" Sazerac-receptet (om Herbsaint används), som kommer direkt från Sazerac Company.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Chill ett gammaldags glas genom att fylla det med is och låt det sitta medan du förbereder resten av drycken.
  2. I ett blandningsglas, suga sockerkuben med Peychaud's Bitters och muddle för att krossa kuben .
  3. Tillsätt rågwhiskyen och rör om.
  4. Kassera isen i det kylda glaset och skölj det med absint genom att hälla en liten mängd i glaset, virvla runt det och kassera vätskan.
  5. Häll whiskyblandningen i det absintesköljda glaset.
  1. Garnera med en citron twist.

Fler tips för att göra en bra Sazerac

Whisky. Det finns några fantastiska rågsviskor tillgängliga på marknaden. Jag uppmuntrar dig att utforska dem för att hitta den som gör din idealiska Sazerac.

Sazerac-företaget rekommenderar antingen Sazerac Rye Whiskey eller Buffalo Trace Bourbon i receptet "The Official Sazerac Cocktail". Efterföljande kostym kanske du vill experimentera med bourbons också , men det här kommer inte att vara den traditionella Sazerac (och Sazerac entusiaster kommer sannolikt att spotta på det).

Absinthe. En riktig absint föredras för sköljningen. Men många Sazerac-älskare njuter av Herbsaint (och det officiella receptet använder det). Du kan också använda andra absintenta substitut , men som Jeffrey Morgenthaler påpekar i Sazeracs Dos and Don'ts , bör Pernod undvikas eftersom det är sötare och onödigt med tanke på att det redan finns en full sockerbit.

Om anisens smak inte är din sak kan du använda en annan likör för sköljningen. Självklart kommer det inte att vara en sann Sazerac, men många av dessa variationer är lika intressanta. En Blood Orange Sazerac använder till exempel Solerno Blood Orange Likör för sköljning, Rittenhouse Rye för Whisky och Orange Bitters. Det är en fantastisk twist och en mer tilltalande smak.

Twist. Traditionisterna säger att citronvridningen ska pressas över drycken för att släppa ut dess essenser. Men de är ofta överens om att vridningen inte får tappas i själva glaset.

Sazeracs historia

Allt började för Sazerac-cocktailen 1838 när Antoine Amedie Peychaud, en apostel från New Orleans, blandade cognac med sina proprietära Peychaud-bitterar.

På 1850-talet var drycken signaturdrinken av Sazerac Coffee House i New Orleans där den fick sitt namn och blev den första "branded" cocktailen.

Den exakta anledningen till substitution av rågwhisky för brandy är oklart, men idag är det tillverkade med whisky uteslutande. Vid en tidpunkt såldes Sazerac även som en flaskacocktail, och under tiden för absintens förbud i USA blev Herbsaint den anislikör som valts.

Hur stark är Sazerac?

Låt oss hålla fast vid det officiella receptet och använda Sazerac Rye and Herbsaint för att uppskatta Sazeracs alkoholinnehåll .

Först och främst är det viktigt att notera att Sazerac kommer i både 6-åriga och 18-åriga flaskor och båda är 90-bevisa (som är Herbsaint). För det andra, om du läser receptet nära, har du noterat att det inte finns någon is som är inblandad i att göra en Sazerac. Dessa två faktorer bör berätta att detta inte är något lätt att dricka på något sätt.

I huvudsak finns det ingen matte behövs. Utan utspädning förblir sazeracen kvar på flaskans bevis på vätskorna som hälls in i den. Det betyder att Sazerac är 45% ABV (90 bevis) och är en av de starkaste blandade drinkarna du kan göra. Håll dig till en på natten och allt kommer att bli bra.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 446
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 59 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)