Vad du behöver veta om RumChata

Blanda det med den här söta, krämiga likören

RumChata gör ett stänk på barscenen. Denna krämiga likör har stigit till toppen av sin kategori. Det kan enkelt konkurrera i popularitet, smak och mångsidighet med kända varumärken som Baileys Irish Cream.

Vad är så bra om RumChata och varför pratar alla om det? Det är helt enkelt en av de bästa krämlikörerna som finns tillgängliga för dagens bar . Om du ännu inte har upptäckt sin utsökta smak för dig själv, är det nu en perfekt tid.

Låt oss utforska den läckra roliga att vara hade när den blandas i en söt cocktail.

Vad är RumChata?

RumChata är en krämlikör som har blivit populär sedan den släpptes 2009. Den är gjord av en blandning av femtids destillerat karibiskt rum och Wisconsin mjölkkräm och smakad med kanel, vanilj och andra "hemliga smaker".

Inspirationen för RumChata är horchata , en traditionell dryck i Mexiko och Spanien som går tillbaka till tiden för de gamla egyptierna. I Egypten och Spanien mättes chufa-nötterna med vatten, kanel och socker för att göra en drink som ser ut som mjölk. När receptet kom till Mexiko användes ris i stället för muttern.

Traditionellt innehåller inte horchata mejeriprodukter, men RumChata likör gör det.

RumChata innehåller homogeniserad grädde och behöver inte kylas. En öppen flaska kan lagras vid rumstemperatur i ca 6 månader, men du vill ta hand om att en flaska - öppnad eller inte - inte utsätts för extrem värme.

Glöm inte att ta RumChata ut ur din bil på en varm sommardag.

Blandar med RumChata

RumChata har sedan dess introducerat hittat många dedikerade fans över hela USA. Den är rik, smidig smak och kryddablandning gör det till ett utmärkt tillskott till en mängd olika drycker.

Frestande och enkla RumChata Cocktail Recept

De flesta RumChata-drinkar är mycket enkla. Tanken är att tillåta den goda grädden att accentera bara några få smaker från övriga ingredienser. Du kommer att upptäcka att den passar bra med allt från chokladmynta till söt citron. Det är ett fantastiskt alternativ för att snabbt skapa en frestande dessertcocktail .

Akta dig för curdle

RumChata använder äkta grädde och detta kan orsaka curdling i kombination med vissa drinkblandare. Denna kemiska reaktion är den enda undergången av likören, men det är något du kan undvika.

Curdling uppstår när RumChata blandas med högt syra- och citronsyrablandare, såsom fruktjuicer och många läskor . Även om detta inte påverkar smaken eller säkerheten för drycken är det visuellt otillräckligt och en aspekt att vara medveten om när man blandar med RumChata.

Ett av de mer populära sätten att njuta av RumChata är att blanda den med rotbjörn för att skapa en ölflaskaliknande dryck (utan "float"). I de flesta fall sväller likören. Med tanke på utmaningen experimenterade personerna bakom RumChata med olika rotbjörnar och fann att A & W och Pappa var de bästa märkena som användes för att undvika curdling.

Andra sodavatten kan ha en liknande effekt, så du behöver bara experimentera. Om du funderar på att prova en ny mix, häll en liten del av din mixer och lägg den med samma mängd RumChata. Om det finns ett problem med omkretsning ser du det nästan omedelbart.

Om RumChata Cream Likör