Absint Vanliga frågor och Cocktails

Vad är Absinthe?

Absinthe är en anis-smaksatt ande som ursprungligen var 136 bevis och gjord med grande malurt. Det tillverkas vanligtvis genom att destillera neutrala kornsprit med örter, huvudsakligen anis, florencefennikel och granmalm . Andra örter som angelica rot, koriander, dittany löv, hyssop, enbär, muskot, melissa, stjärnanis, söt flagga och veronica används också.

Färgen på destillatet är tydlig och flaskas ofta på så sätt i en stil som kallas Blanche eller la Bleue eller som en ljusgrön.

Färgen läggs till, antingen genom klorofyllet från steeping örter som hyssop, melissa och petit malurt i sprit eller lägga till artificiell färgning. Andra absintier finns i röda eller blå nyanser.

Absinthe i historia

Denna potenta likör var olaglig i många länder i flera år efter flera fall av skadliga effekter och till och med dödsfallet hos dess drinkers, varav de flesta berodde på övergivenhet av den gröna andan. Sedan 95 års absintförbudet upphävdes i Förenta staterna 2007 har många märken släppts med lägre thujonnivåer. Under förbuden blev hemmagjorda absintesatser populära, men det kan vara farligt. Till exempel för mycket malurt eller användningen av malurtxtrakt kan vara giftigt.

Det har varit ett antal kända absintdrinkare hela tiden, framför allt bland artister och andra kreativiteter på 1800-talet. Pablo Picasso, Edgar Allen Poe, Arthur Rimbaud, Ernest Hemingway och Oscar Wilde gjorde denna lista och absinten finns ofta eller har påverkat deras arbete.

Möjligen var den mest kända absinthe imbiber Vincent Van Gogh, som drack det i åratal (förmodligen beroende av det), målade fortfarande absintens liv, och vissa tror att han var under påverkan när han avbröt sitt öra.

Absint fakta

Absinthe Brands

Eftersom lagligheten om absinten vi har sett har många märken blivit tillgängliga över hela världen. Dessa är bara några:

Dricker Absinthe

Det rekommenderas inte att dricka absinten rakt på grund av dess kraft och stötande smak. Tänk på det rättvisa varningen att om du tar ett rakt skott av absint, kan du inte smaka något annat för en dag eller två.

Ett bättre sätt att dricka absint är att använda preparatet som ofta kallas absinthe-ritualen . Det är ett mycket mer genialt alternativ som innefattar vatten, en sockerkub och specialdesignade skedar och glasögon.

Köp Absinthe Skedar på Amazon.com

Absinthe Cocktails

Det finns många fantastiska absinthecocktails tillgängliga. Vid blandning med absint är det viktigt att komma ihåg att anis är en stark smak och det rekommenderas att mäta sin del enligt receptet. Också, var noga med att rengöra eventuellt barverktyg som har inneburit absint, eftersom smaken och lukten kan förbli under en längre tid och smaka andra, icke-absintiska drycker.