Kir och Kir Royale Recept

Om du gillar berry-smaksatta cocktails är denna klassiker ett utmärkt val. Det är en perfekt vincocktail för att servera på ett öppet hus, affärsmottagning eller avslappnad cocktailparty eftersom det är mycket enkelt och, beroende på vinet, kan vara mycket billigt.

Kiren är en av de få cocktailsna som använder den svarta citrongen som heter creme de cassis, som fungerar som en mörk sötningsmedel för ditt favoritvin.

Valet av vitt vin är något av personlig smak; torra viner föredras, Chablis är ett bra alternativ. Detta är också en utmärkt användning för viner som är, ska vi säga, inte perfekta på egen hand och kan använda lite hjälp för att göra en anständig drink.

Det finns också många variationer av Kir (se nedan), vilka är unika men bär Kir-traditionen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll creme de cassis i ett vinglas .
  2. Tillsätt långsamt det vita vita vinet.

Kirkkonceptets historia

Kir blev populär i franska kaféer i mitten av 1800-talet och blev vidare populiserad av Felix Kir efter andra världskriget. Den dåvarande borgmästaren i Dijon i Bourgogne, Frankrike, serverade ofta drycken för att främja sin regions fina produkter (vin och creme de cassis). Namnet Kir har varit förknippat med drycken ända sedan.

Variationer av Kir Cocktail

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 76
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)