Vad är Cherry Heering?

Den naturliga körsbärlikör som är avgörande för cocktails

Cherry Heering är en populär körsbärsmakad likör som är avgörande för många klassiska och moderna cocktails som Singapore Sling och Blood and Sand . Denna kungliga rödlikör är en av de bästa smaksatta körsbärsandarna på marknaden och används ofta i dryck recept som kallar körsbärsbrandy.

Vad är Cherry Heering?

Körsbär Heering skapades av Peter Heering 1818. Grundad i Danmark blev denna likör snabbt internationellt erkänd och noterades som en favorit bland många av världens kungliga domstolar i det seklet.

Cherry Heering är unik bland moderna erbjudanden av körsbärlikör. Den är naturligt smakad, gjord av lättkrossande danska körsbär och blötläggning med en kryddblandning i neutrala spritdrycker . Blandningen åldras naturligt i burkar i fem år under vilken socker tillsätts.

Varför är Cherry Heering Better?

Om du har smakat ett antal körsbaserade aromatiserade spritdrycker vet du att de ofta tar en medicinsk aspekt. Likörerna, brandiesna, även de infuserade vodkas och whiskyarna, slutar prova mer som hostningssirap än körsbär. Körsbär är en knepig smak när det gäller alkohol och om det inte hanteras ordentligt kan resultaten (och ofta är) katastrofala.

Många av dessa misslyckanden kommer från konstgjorda ingredienser . Det är i naturliga körsbärsandar som Cherry Heering och kvalitetsmaraschino likörer där de små frukterna hanteras ordentligt så att en god körsbärsvätska produceras.

Om du kan njuta av det på egen hand utan en flashback till din mamma fyllning hosta medicin ner i halsen som barn, då har du en bra körsbärlikör.

Cherry Heering vs Maraschino och Kirsch

Cherry Heering är bland de föredragna körsbärlikörerna för att blanda cocktails och det är bäst att veta skillnaden mellan den och de andra två populära valen, maraschino och kirsch.

Kan de tre likörerna bytas ut? Svaret på detta beror verkligen på den cocktail du blandar upp. Många recept kräver specifikt en av de tre om likörens smakprofil är avgörande för att hitta balans i drycken.

I de cocktailrecept som kallar körsbärsbrandy, välj antingen kirsch eller Cherry Heering och notera sötma av resten av drycken för att avgöra om en torrare eller sötare likör ska användas.

För de drycker som kallar körsbärlikör , bör samma tankeprocess tillämpas. Fråga dig själv, "Vad kan körsbärliköret medföra till denna dryck och hur vill jag att den ska spela mot de övriga ingredienserna?"

Cherry Heering Cocktail Recept

Om Cherry Heering Likör