Chimayo Cocktail Recept

Chimayó Cocktail är en bra höstcocktail som är ganska populär i New Mexico. Berättelsen säger att Arutro Jaramillo skapade detta på 1960-talet för att utnyttja ett överflöd av äpplen. Det var och förblir en populär drink i Chimayó, New Mexico-området och drycken att beställa på Rancho de Chimayó, där restaurangen Jaramillo började där i sin familj 1900-talets hacienda.

Chris Milligan, Santa Fe barman, har berättat att Chimayó är en favoritcocktail i norra New Mexico och att Rancho de Chimayó definitivt är en plats du vill äta om du är i området. Han sa också att många bartendere i Santa Fe-området vet receptet och kommer att göra det för dig om ciderna är tillgängliga då. Det är en bra cocktail med en stor historia och om du får chansen, ha en från källan någon gång.

Det finns några användbara tips på äpplen under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Bygg ingredienserna i ett gammaldags glas fyllt med is.
  2. Rör om .
  3. Garnera med äppelskivor.

Klipp äpplen gul väldigt snabbt och se inte bäst ut som garnering. För att stoppa detta, dyka snabbt dina snittskivor i en liten citronsaft och skaka av allt överskott.

Snabb ofiltrerad Apple Cider:

Ett av de enklaste sätten att göra din egen äppelcider är att tvätta, kärna och skära ett antal äpplen. Placera dessa i en matberedare och puree.

Tryck sedan på puréen genom en ostklapp för att extrahera saften. Detta kan lagras i kylskåpet i ungefär en vecka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 228
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 22 mg
Natrium 24 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)