Rum Runner: 3 Easy Recept för Fruity Tiki Cocktail

Rum Runner skapades på 1950-talet på Tiki Bar på Holiday Isle i Islamorada, Florida. Det är populär dryck, fylld med frukt och rom. Det kan antingen skakas eller blandas, och oavsett hur man väljer att blanda upp Rum Runner, det är en läcker tiki cocktail .

Som vi ofta ser med tropiska drycker, verkar det som om det finns en miljon sätt att göra samma cocktail och sällan är två recept överens. Rum Runner är inget undantag, men det finns några element som de flesta (absolut inte alla) recepten är överens om: Rom och Banan och Blackberry likörer och Grenadine.

Därifrån ser vi ananas eller apelsinjuice (eller båda), en eller två rums (ibland kryddad eller kokosnöts) och tillfällig användning av falernum, bland annat. Av denna anledning har jag inkluderat tre av mina favorit Rum Runner-recept. De är alla unika, och du kan tycka att du tycker om en mer än de andra.

Det spelar ingen roll vilken Rum Runner är "original" eller "bäst", eftersom resan att hitta ditt perfekta Rum Runner-recept är hälften kul!

En lätt och fruktig Rum Runner

Detta Rom Runner recept kan ha en av de längsta ingredienslistorna, men märker att varje hälls lika. Det gör det lätt att komma ihåg och göra!

Två stilar av rom används i detta recept, vilket ger en bra grund för alla frukter. Vissa drinkers kanske föredrar att använda ett kryddat rom snarare än ett mörkt och andra kan tycka om ett kokosnötsrum som Malibu istället för ett ljust rum.

Tips: Om du kastar en fest, sätt alla dessa ingredienser ut på baren och helt enkelt häll 1 skott från varje flaska (utom grenadin). Det gör att tjäna denna Rum Runner super lätt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i en cocktailfyllare fylld med is.
  2. Skaka väl och dra i orkan glas över frisk is.
  3. Garnera med frukt!

Valfritt: Häll ingredienserna i en mixer med ca 3/4 kopp is och blanda tills det är slät.

En Rum Runner Heavy på OJ

Oavsett om du njuter av detta Rom Runner recept mer kommer att bero på din smak för apelsinjuice. Det är den dominerande smaken av denna dryck, eftersom den överväger alla andra ingredienser i kombination.

Du kanske tänker på detta som ett rom ta på Tequila Sunrise .

Det är dock en trevlig drink. Rom, blackberry brandy och bananlikör kompletterar färskt apelsin, och deras sötma utjämnar tårns citrus.

Jag gillar också detta recept eftersom det är super lätt och kräver mycket färre ingredienser. Prova det i mixern också; det gör en fantastisk frusen dryck !

För att göra denna drink, kombinera 1 1/2 ounce rom med 1/2 ounce varje blackberry brandy och creme de banan med 3 oz apelsinjuice i en cocktail shaker fylld med is. Lägg till ett streck av falernum, skaka och dra i ett kylt orkanglas.

Tips: Om du inte kan hitta falernum - en mandel, ingefära, lime och kryddad sockersirap - som används i många rom-cocktails, använder grenadin istället.

En Rum Runner med klassisk stil

Om du inte äger en kopia av Dale DeGroffs Craft of Cocktail , saknar du stora recept som den här Rum Runner. Det är helt annorlunda än alla andra, men det är det som gör det så bra!

Du kommer att upptäcka att DeGroffs recept är bestämt lättare, eftersom det hoppar över tyngdpunkten av apelsinjuice och väljer istället för uppfriskande ananas. Det har också två rum - som jag rekommenderar att välja klokt och använda de "bra grejerna" - och ger den rika strukturen av en äggvita .

Alla dessa element ger DeGroffs Rum Runner en klassisk stil som är orörd i de flesta moderna utgåvor av denna cocktail. Piska upp den här versionen när du vill imponera på dina gäster .

För att göra denna dryck, muddla en bit kalk i botten av en cocktailskakare, så den är lättskuren.

Tillsätt 1 ounce varje lätt och medium rum, ananasjuice och enkel sirap samt 1/2 uns limejuice och en äggvita. Skaka kraftigt ( mer än vanligt för att ordentligt blanda ägget ) och spänna i ett långt glas med is. Garnera med tropisk frukt.

Hur stark är Rum Runner Cocktails?

Rumfyllda tiki-cocktails är inte kända för att vara de lättaste drinkarna, men de kommer att vara lika starka som du vill göra dem. Om du häller starkare rom eller använder mindre juice får du naturligtvis en starkare dryck.

För att göra matematiken enkel, låt oss anta att vi häller alla dessa Rum Runner-recept med endast 80-bevisa rom, en 60-stämd bananlikör och en 50-säker blackberrylikör. Så här väger de på alkoholinnehåll :

Vad är skillnaden? Gå tillbaka och titta, det första receptet använder lika mycket av allt och innehåller två rum med två likörer. Juicerna i de andra recepten utgör det mesta av volymen och sänker dryckens kraft kraftigt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 209
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)