Alabama Slammer är en rolig, fruktig parti shooter

Alabama Slammer kommer i två former: den här skytten och en uppfriskande highball . De innehåller båda samma ingredienser med lite olika proportioner för att beräkna volymen. Det är en rolig och fruktig skötdryck som var en gång populärare än den är idag, men det är fortfarande värt att notera.

Inne i Alabama Slammer hittar du sloe gin, amaretto och de söta frukterna som är från Southern Comfort. Den är färdig med en röra apelsinjuice och det är ganska god drink, speciellt om din söta tand har ett begär.

Drycker som Alabama Slammer kanske inte är lika populära som de en gång var , men de är en bra throwbackdrink för retrofester och, naturligtvis, firar en University of Alabama Crimson Tide-seger.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll ingredienserna i ett blandningsglas med is.
  2. Skaka bra .
  3. Stam in i ett skottglas .

Fler sätt att göra Alabama Slammer Shot

Som det ofta går med drycker som har en långvarig popularitet, finns det ett antal sätt att göra Alabama Slammer. Prova en av dessa skyttar istället, de är alla gjorda på samma sätt: skaka bara, dra upp det och skjut det.

Hur slutade vi med så många Alabama Slammers?

Historien om Alabama Slammer säger att den skapades på mitten av 70-talet nära University of Alabama. Skolfärgarna inkluderar crimson, vilket är färgen på detta skott.

Under den tiden i barhistorik verkar det som att alla kastade allting (och allt) i drycker och några av de mest bisarra blandningarna skapades . Inte bara var dryckerna i denna tid super söt och väldigt fruktig, de innehöll ofta ingredienser som sloe gin och SoCo som vi ser i Alabama Slammer. Inte överraskande har båda dessa andar också förlorat sin massaappel sedan den här tiden.

Som du kan berätta i de många Alabama Slammer recepten, var poängen inte alltid vad som var i drycken, men den slutliga färgen. Av en eller annan anledning började bartenderna (både pro och amatörer) helt enkelt växla upp det. Kanske hade en person inte sloe gin eller en annan hade en flaska Jack Daniel's. Om det var rött och inkluderat amaretto såg det helt logiskt ut att kalla det en Alabama Slammer och det här är inte den enda drycken vi ser detta med .

Varför är det här? Det gör det inte, men det är ett sätt att förklara varför vi hittar så många variationer av populära drycker.

Nästa gång du är i en av dessa oändliga bar debatter om vad som går in i denna drink eller den där, kan du alltid kasta ut det här argumentet.

Kanske kan du till och med komma överens om att barvärlden är fylld med mysterium, en miljon "vad är det i barens ögonblick" och många populära drinknamn. På så sätt är ingen av er rätt eller fel och du kan gå tillbaka för att njuta av dina drycker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 15 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 8 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)