Tips och tips för matlagning med salt

Så här fixar du ett översaltat recept och tips om hur du använder salt

Salt är förmodligen en av de mest använda kryddorna i vilket kök som helst. En nypa salt kan lägga till en god smak, men över saltning kan en måltid vara katastrofal. Om du någonsin har undrat när du ska lägga till den nypa saltet eller hur man sparar en salt soppa är svaren alla här.

Lagring av salt

• Unseasoned salt har en oändlig hållbarhet. Kryddade salter ska hållas tätt skyddade och användas inom 1 år.

• Fuktighet och fuktighet kommer att få salt att klumpa och hålla ihop.

Tillsätt ungefär tio grader av rått ris till skakan för att absorbera fukten och håll saltet flödande fritt.

• Förvara inte salt i silverbehållare. Klor i saltet reagerar negativt med silver, vilket ger en grön missfärgning.

Spara en övermålad maträtt

• Om du har översaltat en flytande maträtt som en soppa, tillsätt osaltad vätska för att späda ut det eller kasta i en skalad kvartskartad potatis i 15 minuter. Kassera potatisen (eller ät det som en kocks behandla!). Dessa lösningar kommer inte att fungera i en stor över-saltolycka.

• Översaltade såser kan ofta hjälpas med tillsats av lite kräm, brunt socker eller ättika. Använd din bedömning beroende på såsen, med lite åt gången och smakar hela vägen.

• En del osaltat, kokt vitt ris som är renat med osaltat vatten eller buljong till en tunn pasta kan också hjälpa till att härda övermålade soppor eller grytor.

När ska man sätta mat


• För soppor och såser som har en lång simmeringstid, gå lätt på saltet i början, med tanke på att vätskan kommer att minska och intensifiera saltens smak .• Även om en nypa salt som läggs till bröd och desserter ökar smakerna, dubbla inte denna ingrediens när du fördubblar ett recept.

• Salt drar juice ut ur grönsaker. Det här är en bra sak för vissa vattna grönsaker som gurkor och aubergine i vissa rätter, men om du vill ha svampar förblir plumpa, tillsätt saltet i slutet av tillagningen.• MSG (mononatriumglutamat), som används i många asiatiska rätter, förstärker inte bara den naturliga smaken av salt men kan ge en metallisk smak till maträtten på grund av en kemisk interaktion. Tänk på detta när du använder dem tillsammans.

• Lägg inte till salt innan du piskar äggvita . Saltet drar ut fukt som inte bara ökar whipping tid, men minskar volym, konsistens och stabilitet.

• Om du planerar att tillsätta salt till kokande vatten för pasta eller grönsaker, vänta tills vattnet kokar innan du lägger det. Saltat vatten tar längre tid att koka.

• Tillsats av salt till grönsaker och pasta resulterar i en fastare struktur.

Tips för saltreduktion

• Grönsaker som är naturligt höga i natrium inkluderar betor, kale, chard, selleri, spenat, maskros grönsaker, morötter, endiv, majs och kronärtskockor. Var försiktig när du tillsätter salt.

• När du reducerar salt i bröd, måste du minska mängden jäst och vatten också. Salt är nödvändigt för bra jästbröd , så förvänta dig inte samma kvalitet om du ändrar det. Salt saktar ner enzymer som gör att gluten bryts ner, utan vilket du hamnar med en klibbig glob av deg. Vanligtvis är den lilla mängd som används i bröd i jämförelse med serveringsstorleken det inte värt att utesluta saltet.• En saltad varm maträtt kommer inte att smaka så salt när den är kall, eftersom kylningen dämpar salta smaker.

• När du provar saltning eller andra smakämnen, var noga med att prova en tillräckligt stor del för att täcka mitten och sidorna av tungan. Spetsen på tungan är mindre känslig. Också var noga med att kyla biten före provsmakning, eftersom hög värme kommer att matta smaklökar.

• Det är bara naturligt att skaldjur är hög i salt, med tanke på deras växande miljö. Tillsatt salt kommer att hårda skaldjur. Använd extra salt sparsamt.

• I motsats till vad folk tror är saltning av kött innan du lagar mat en bra sak när du lagar mat under höga temperaturer. Saltet hjälper accentuera karamelliseringen av de naturliga sockerarterna i köttet och hjälper också till att bilda skorpan som tätar i fukt och smak. Välj grovt eller kosher salt att använda med kött.• Om du måste begränsa ditt saltintag, kan du maximera smak genom att sprinkla en nypa kosher eller grovt salt på kokta kött under viloperioden.

• Använd inte bordsalt för betning och konservering. Tillsatserna kan mörka picklesna och påverka jäsningen. Använd betningssalt för bästa resultat.

• Byt ut 1 matsked grov eller kosher salt för 2 teskedsbordsalt.

Salt Recept

Ahi, Baby Räka och Hamachi Ceviche
BBQ korta ribbor
Rödbete, Rödlök och Pepparrot Relish
Bröd och smör Pickles
Brined Jerky
Cajun Spice Mix
Selleri Duo
Konfettens kucchini Relish
Cornish Hens fylld med Brandied Figs
Crab Boil Spice Mix
Tranbärketchup
Creole Seasoning (Emeril)
Creole Spice Mix Mix
Gurka kaviarösters
Dry Rub Spice Mix för ugn eller grill
Duck Liver Pate (Pate)
Grekiska Ripe Olives - Hemlagad
Grön tomat och Apple Chutney
Hawaiian Style Jerky (Pipi Kaula)
Hemlagad Corned Beef
Hemlagad Maraschino körsbär
Hemlagad Pepperoni
Rökt makrill
Jewish Style Chicken Liver Pate
Korova Cookies (Sables Korova)
Citrongräs Seared Ahi Tonfisk
Låghärdade gröna oliver
Magic Dust Spice Mix
Maple Syrup och Apple Cider Brine för fläsk
N'awlins Krydda
Ovnsnöt Jerky
Ovnen Beercan Chicken
Outbackbröd (Copycat)
Pickled Asparges
fattiga manskapare
Konserverade citroner (7-dagars)
Pride of Deer Camp Grillsås
Prime Rib Roast Recept
Roast Salt Chicken
Sakefilm
Saltbakad fisk
Saltpappad, ovnbränd lax
Salt och sockerhärdad lax - Gravlax
Saltade örter (örter Salees)
Saltade örter
• Lax Jerky
Samak Kebab (Fisk)
Rökt sill
Kryddad Grön Mango Pickles
Bläckfisk med ingefära kål
Stewed spenat med jordnötsås
Swedish Cured Salmon
Tandoori Chicken (Tandoori Murghi)
Vanilj-saltlösning för fläsk