Maple Syrup och Apple Cider Brine för fläskrecept

Brining infuses smakerna av äpple och lönnsirap i fläskkotletter eller fläsklinne. Det bidrar också till att smitta såväl som lägger till fukt. Beroende på skäret måste du låta fläskköttet sitta i saltlake någonstans från 4 timmar till 2 dagar, så planera framåt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör om hett vatten och salt tills saltet är upplöst. Tillsätt äppelcider, lönnsirap och pepparkorn. Kyl till under 45 grader F. i kylskåp.
  2. Trim eventuellt överskott av yttre fett från köttet. Dunk svin i saltlake i en stor skål eller liten skål. se till att köttet håller sig under ytan under härdning genom att använda en tung tallrik för att lägga ner den. Kyl svinet i botemedel.
  1. Koteletterna ska ta 4-6 timmar i saltlösningen; malet, 6-8 timmar; och länden, 1-2 dagar. (Bone-in-fläsk kan ta en dag längre i saltlake på grund av benet, vilket ger den en större diameter.) Om marinering för en dag eller längre, rör om saltlösningen dagligen och vrid svinet ibland.

Receptanteckningar

För att testa smaken av fläskkött, skär en liten bit av köttet, klistra det torrt och steka det. Om köttet är tillräckligt smakligt, ta av det från saltlösningen, låt det komma till rumstemperatur och grilla. Om inte, lämna det i saltlake och testa igen senare.

Du kan ersätta 4 fläskfiléer (1 till 1-1 / 4 pund vardera) eller 1 (4- till 6-pund) bit av benfri fläsklinne.

Recept Källa: av Bruce Aidells och Denis Kelly (Houghton Mifflin)
Reprinted with permission.