Indisk Tandoori Kyckling

Mycket få människor världen över har inte hört talas om tandoori kyckling. Den ikoniska statusen för denna nordindiska maträtt betyder att den finns på menyn på alla indiska restauranger. Tandoori kommer från det sätt den kokas ... i en tandoor eller lerugn . Kycklingen marineras i några timmar i en blandning av kryddor och yoghurt innan den gängas på spett och kokas i tandooren.

Trots att många använder matfärg för att få det nästan varumärkets orange nyans för sin tandoori-kyckling, får kycklingen traditionellt sin färg från användningen av gurkmejerpulver och pulveriserade Kashmiri-röda chili. Dessa röda chilies är kända för att ha "mer bark än bett", eftersom de låter en eldig röd färg men är inte så heta som deras färg föreslår! Alla de härliga kryddorna, yoghurtens tang och den rökiga lukten från tandooren resulterar i en utsökt maträtt som du nästan aldrig kan äta en bit av!

Det snyggaste med tandoori kyckling är dock att det är väldigt lätt att göra. När du har fått det grundläggande receptet för tandoori masala , förbereda och lagra det så att du kan laga det här tandoori kycklingreceptet när du längtar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Gör grunda diagonala snedstreck i kycklingbitarna och håll åt sidan.
  2. Blanda tandoori masala med yoghurt, 2 msk. matolja och salt till smak för att göra en mjuk pasta.
  3. Smörj denna pasta över kycklingbitarna, se till att du gnuggar det bra i de snedstreck du gjorde tidigare och att bitarna är väl belagda.
  4. Lägg alla bitar och marinade i en djup skål och täcka. Kyl och låt marinera i 12 till 18 timmar.
  1. Förvärm din grill till medium. Sätt kycklingen på den och snabbt sear (tätning i juice) på båda sidor. Låt nu brinna på båda sidor, pensla på matolja efter behov.
  2. När du är brunad, minska värmen och täck grillen. Koka tills kycklingen är öm. Torka inte över eller kycklingen torkar ut.
  3. När du är färdig, lägg kyckling på en tallrik eller tallrik och strö chaat masala, garnera med limejuice, lime wedges och lökringar. Servera rörledningar varmt.

Ytterligare tillval: Bake Tandoori Chicken

  1. Förvärm ugnen till 350 F / 180 C.
  2. Medan ugnen är uppvärmd, sätt en bakplåt med folie och spray folien med matlagningspray eller smält med matolja. Lägg bitarna på denna folie och torka lätt med matolja .
  3. Baka i ca 15 minuter, vrid sedan bitar och baka i ytterligare 10 minuter. Testa kyckling för att se om det är kokt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 476
Totalt fett 27 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 163 mg
Natrium 217 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)