Pumpa Bröd Pudding Recept

När jag hittade mig med ett överskott av min Savory Pumpkin Bread gjorde jag vad mest alla andra gör med gammalt bröd - jag gjorde brödpudding! Wow! Vad en uppenbarelse visade sig vara. Från och med nu ska jag fördubbla mitt brödrecept, så jag kommer att ha kvar för denna läckra efterrätt. Ovalt italienskt eller franskt bröd eller brioche kommer att fungera, men smaken kommer inte att vara densamma.

Brödpudding är en enkel bakad efterrätt gjord med kuber av bröd mättad i en vaniljblandning av mjölk eller grädde, ägg, socker, vanilj och kryddor. När brödskivorna smörjs och lämnas hela är efterrätten känd som bröd-och-smörpudding. När skålen är gjord med torkad frukt och bröd, tårta eller ladyfingers blötläggs i likör, är det känt som skåppudding och är en klassisk brittisk dessert.

Denna efterrätt behöver verkligen ingen utsmyckning, men om du vill dra ut alla stopp, servera den med Easy Vanilla Custard Sauce eller Easy Caramelsås , en docka med lätt eller osötad vispad grädde eller skopa med vanilj eller kanelglass. Det blir inte bättre än detta.

Här finns mer östeuropeiska pumpa recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 grader. Coat en 13x9-tums pan med matlagningsspray och lägg åt sidan.
  2. I en stor skål, vispa tillsammans socker, ägg, mjölk, vanilj, kanel, pumpa paj kryddblandning mix och ingefära tills väl införlivad. Rör i kubad pumpa bröd, se till att alla bitar är mättade och låt sitta i 10 minuter.
  3. För att göra streuseln i en liten skål smula ihop brunt socker, smör, mjöl och pumpa frön.
  1. Häll brödpudding blandning i den beredda pan. Stänk strängen jämnt över toppen och baka i 30 minuter eller tills en kniv sitter i mitten kommer ut ren eller med bara en liten vätska fäst. Ta bort från ugnen. Servera varma eller kalla med önskad sås eller på egen hand.
  2. För att göra karamelsås: Placera smör, brunt socker, majssirap och kondenserad mjölk i en medium kastrull och värm över medium värme, rör om för att lösa upp socker, ca 5 minuter. Rör i vanilj, kanel och salt. Använd omedelbart eller häll i en värmebeständig skål. Förvaras i kylskåp. Mikrovågsugn när den är klar att användas.