Hur man gör hemlagad pepperoni: ett recept

Använd detta lättanvända recept för att göra pepperoni från början. Liksom alla som älskar pepperoni pizza eller den smakrika smaken av pepperoni i deras sallader eller smörgåsar, kanske du är nyfiken på hur denna korv görs.

För det första är pepperoni korv gjord med antingen fläsk eller nötkött. Dessutom behöver det hänga för att bota i minst sex veckor, så den här maten är inte något du bara kan piska upp i sista minuten. Det kräver att du planerar framåt, men slutresultatet är så värt det! Du kommer inte bara ha läcker pepperoni, men som en hemlagad korvmaskin har du också en matlagning som är ett mysterium för de flesta.

Vad du behöver

Hur man gör det

För korvblandningen

 1. Mala fläsk och biff genom grov skiva separat.
 2. Blanda köttet med salt, socker, cayenne, peppar, paprika , anisfrö, vitlök , rödvin, askorbinsyra och saltpeter.
 3. Sprid blandningen i en stor panna, täck löst med vaxat papper och härda i kylskåp i 24 timmar.
 4. Förbered höljena (se anvisningarna nedan). Fyll på korven i höljena och vrid i 10 tums länkar. Använda bomullsgarn, binda två separata knutar mellan varje annan länk, en knut i början och en annan i slutet av det fyllda höljet. Klipp mellan dubbla knutar.
 1. Pepperoni hängs av en sträng bundet till mitten av varje par. Häll Pepperoni att torka i sex till åtta veckor. När du har torkat, kommer pepperoni att hålla, förpackas, i kylskåpet i flera månader.

För höljet

 1. Ta bort ca fyra fot hölje. (Bättre för mycket än för lite eftersom någon extra kan ompackas i salt och användas senare.)
 2. Skölj höljet under kallt rinnande vatten för att avlägsna salt som sitter fast vid det.
 3. Placera den i en skål med kallt vatten och låt det suga i ca 30 minuter. Vänta på att höljet blötlägger sig.
 4. Efter blötläggning skölj höljet under kallt rinnande vatten. Skjut in ena änden av höljet över kranens munstycke. Håll höljet ordentligt på munstycket och sätt sedan på kallt vatten, försiktigt först och sedan kraftigare. Detta kommer att spola ut salt i höljet och ange eventuella pauser. Skulle du hitta en paus, klickar du bara ut en liten del av höljet.
 5. Placera höljet i en skål med vatten och tillsätt ett stänk av vit ättika. En matsked vinäger per kopp vatten är tillräcklig. Vinäger mjukar höljet och gör det mer transparent, vilket gör att korven ser trevligare ut.
 6. Lämna höljet i vatten-ättika lösningen tills du är redo att använda. Skölj det ordentligt och töm det före fyllning.

Notera om Pepperoni storlekar

Pepperoni kommer i olika storlekar, den vanligaste är ca en tum i diameter. Vissa kommersiella förpackare erbjuder "pizza pepperoni", vilket är ungefär dubbelt så mycket som vanlig pepperoni och är inte så torr. Denna sort kan bättre klara hög temperatur på en bakpizza.

Om du planerar att använda din pepperoni främst som en pizza toppning, kanske du vill experimentera med torkningstiden för bästa resultat.

Förhindra trichinos

Om du hanterar korv, bör du vidta åtgärder för att förhindra kontraherande trichinos. Flera fall av sjukdomen rapporteras årligen i Förenta staterna. Det orsakas av en parasitisk runda, Trichinella spiralis eller trichina. Ormen, som finns i något fläsk och björnkött, kan överföras till människor om köttet ätas obehandlat eller obehandlat. Trichinae mognar i människans tarmar och vanligtvis dödas av kroppens försvar. Vissa kan dock överleva i form av cystor i olika muskler i åratal.

Trichinosis behöver inte vara ett problem för hemmet korv maker. När det gäller färskt fläsk, som inte används för korv, behöver köttet endast kokas till en inre temperatur av 137 F. Fläsk som ska konsumeras rå, som i torkad korv, kan göras helt säker och fri från trikin genom att frysa den till - 200 F i sex till 12 dagar vid -100 grader F (eller i 10 till 20 dagar vid 5 grader F i 20 till 30 dagar).

En exakt frystermometer är nödvändig vid förberedelse av fläsk för torkad korv. Och kom ihåg att aldrig smaka rå gris eller provkorv om det innehåller rå fläsk .

Recept Källa: Home Pusselverkning av Charles G. Reavis (Storey Books)
Reprinted with permission.