Kosher Salt: 6 frågor besvarade

Kosher salt är ett grovkornigt salt som är utmärkt för matlagning, eftersom det är lättare att hantera än vanligt bordsalt, och det klarar också livsmedelsprodukter bättre. Och eftersom salt är den absolut viktigaste kryddatagenten i kulinariska konster är kosher salt definitivt en kocks bästa vän.

Hur gör Kosher Salt Taste?

Kosher salt har en renare, lättare smak än vanligt bordsalt. Jod som läggs till bordsalt ger en något metallisk smak, men koshersalt är fritt från tillsatser.

(Se även: Iodiserat salt )

Vad är ekvivalensen mellan Kosher Salt och Bordsalt?

Om du ersätter bordsalt i ett recept som kräver kosher salt bör du använda hälften av bordsaltet som receptet kräver.

Till exempel, om ett recept kräver 2 matsked kosher salt, använd 1 matsked bordsalt istället. Om du konverterar motsatt sätt, använd dubbelt så mycket kosher salt som bordsalt.

Hur grov är Kosher Salt?

Medan Kosher salt är mycket grovt än bordsalt totalt sett finns det en viss variation i kristallstorlek bland olika märken av koshersalter. Om du använder ett visst varumärke under en längre tid börjar du förmodligen utveckla en känsla för hur mycket salt du använder.

Om du av någon anledning måste byta till ett annat märke, kan du behöva justera för att kompensera för de olika kornen. Till exempel, om du föredrar Morton men bara kan hitta Diamond Crystal i affären, har det saltet lite finare korn.

Kan jag använda Kosher Salt i Baking?

Eftersom det inte löser sig lika lätt som bordsalt är koshersalt inte det bästa valet för bakning. Stick med bordsalt för bröd, kakor och andra bakverk. (Även om koshersalt är en bra toppning för hemlagade bagels , mjuka pretzels och breadsticks.)

Vad är några andra sätt att använda Kosher Salt?

Kosher salt är också perfekt för att göra krydda gnidor (eftersom saltkristallerna verkligen griper på maten), marinader, saltlake och för konservering och betning.

Du kan till och med använda kosher salt för salt-rimming margarita glasögon.

När du kokar vatten för potatis, grönsaker eller pasta, salta alltid vattnet generöst. Inte för att det gör vattnet koka varmare, som vissa människor hävdar, för att det inte gör det. Men eftersom det gör din mat smakligare! Vatten smakar inte som någonting, så mat som kokas i vanligt vatten kommer att vara blid och smaklös.

Vissa säger att ditt vatten ska vara ungefär lika salt som havsvatten. Det här är lite godtyckligt eftersom inte allt havsvatten är lika salt. Poängen är att vattnet ska smaka salt. Tillsätt lite åt gången och rör om för att lösa upp. Smaka sedan på och lägg till mer om det behövs. Kom ihåg att du alltid kan lägga till mer. Självklart, om du översaltar, bara kasta ut lite av det saltade vattnet och tillsätt färskt vatten. Fortsätt provsmakning tills det är rätt.

Var noga med att du saltar vattnet innan det kokar, så du kan smaka på det utan att bränna tungan.

Se även: Mäta ingredienser för bakning