Classic Brined Beef Jerky Recept

Med några få högkvalitativa ingredienser och lite tålamod kan du göra klassiskt nötkött jerkigt hemma.

Riktigt köttbuljett kan och borde vara en läcker gourmetbehandla, inte de billiga, uttorkade bearbetade köttprodukterna som säljs på bensinstationer och kassaskåp med mataffär som maskerar som jerky.

När det gäller att göra hemlagad ryckig finns det två primära faktorer som påverkar den ryckiga konsistensen: köttfiber och fuktinnehåll.

I detta ryckrecept tenderar brining inte bara att smälta utan också tillför smaken till köttfärgen. Med lite tålamod och tid är det enkelt att skräddarsy ditt eget köttfärsskämt genom att göra det hemma.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera vatten, salt , melass , vitlök , Worcestershire sås och svartpeppar i en stor zip-väska i gallon-storlek. Försegla och squish innehållet tills det är grundligt kombinerat.
  2. Placera trimmade biff i saltlake, pressa ut luften och täta. Kyl i 12 timmar eller över natten.
  3. Efter marinering, ta bort biff och klappa torrt. Kassera saltlösning.
  4. Placera biff på ett bricka och frys i 30 till 45 minuter tills iskristaller bara börjar bilda. Köttet ska vara fast, men inte fryst fast.
  1. Skiv in i remsor 1/4 tum tjocka. Säsong med din favoritspice gnidning.
  2. Följ dehydratorns tillverkarens anvisningar för att torka tills det är styvt, men fortfarande smidigt (se anmärkning nedan om ugns-torkning).
  3. När det är klart, bör det vara torrt att rycka. Förvara i en lufttät behållare i kylskåp.


Obs! Om du inte äger eller föredrar att inte använda en dehydrator kan den här brinniga köttfärgen också torkas på stativ över brickor i ugnen vid lägsta möjliga inställning med ugnsluckan något öppen.

Ingredienser Anmärkningar

En liten ryckig historia

Beef jerky har varit populär i Amerika sedan Inca Empire. Under hela historien gav humör i människor i en pre-elektricitet och förkylningsvärld ett sätt att lagra högproteinmåltider under långa perioder, vilket gör det möjligt att inte slösa bort.

Faktum är att människor har gjort jerky från nästan alla typer av kött och vilt från inhemska buffalo jerky till pionjär bosättare som gör jerky från små, vilda spel och till och med vildkalkon och gås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 92
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 36 mg
Natrium 1, 211 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)