Recept av grönt-stil mogna oliver

Om du har ett olivträd , försök härda dina egna mogna oliver hemma. Planera för att tillåta minst 3 veckor brinnande tid för oliverna, plus 3 dagar marineringstid.

Vad du behöver

Hur man gör det

Att bota oliverna:

För detta recept, välj oliver som är röda till mörka röda. Slash varje olja djupt på ena sidan med en mycket skarp kniv för att minska blåmärken. Lägg oliver i ett stort stengods-, lergods-, glas- eller porslinsbehållare.

Gör en lösning av 4 matskedar salt löst i 1-kvarts vatten och häll tillräckligt över oliverna för att täcka; sedan torka oliverna med en bit av trä eller en plastpåse fylld med vatten så att alla är helt nedsänkta.

Förvara på en sval plats, byt lösning en gång i veckan i tre veckor.

Om ett avskum bildas på ytan under den tiden, ignorera det tills det är dags att byta saltlösning; Skölj sedan oliverna med färskt vatten innan de täcker med saltlösning igen. Skummen är ofarlig.

I slutet av tre veckor smakar du en av de största oliverna. Om det bara är lite bittrat (dessa oliver ska lämnas med lite tang), häll av saltlösningen och skölj oliverna. Om oliverna är för bittra att sätta i marinaden , rebrine och blötlägg i en annan vecka; Skölj och marinera sedan. Marinera sedan dem med rätt mängd vätska för att täcka i en marinaden.

Att marinera oliverna:

Kombinera vit vinäger , saltat vatten, oregano, citron och vitlök . Tillsätt härdade oliver och rör om till beläggning. Sväll tillräckligt med olivolja för att bilda ett 1/4 tum lager ovanpå marinerande oliver.

Oliverna kommer att vara redo att äta efter att ha satt i marinaden i bara några dagar. Förvara, fortfarande i marinaden, i ett kallt köksskåp eller i kylskåpet. Om det hålls för länge kommer citron- och ättikssmakarna att dominera så äta dessa inom en månad efter att de är redo.

Recept Källa: av Maggie Blyth Klein (Aris Böcker)
Reprinted with permission.