Duck Liver Pâté Recept

Om du inte har råd med dyra gåsleverfoie gras , prova det här enkla men eleganta pâtéreceptet med hjälp av mindre dyra anklever.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg ducklever i mjölken i minst 2 timmar vid rumstemperatur.
  2. Efter 2 timmar, dränera och skölj under kallt vatten.
  3. Om du använder frysta, mjölkbehandlade lever, låta dem enkelt tina under kylning. Därefter dräneras och sköljs under kallt vatten.
  4. I en liten kastrull, ta den tunga kräm, stjärnanis och salt till koka. Minska till att simma och koka i 3 minuter. Ta bort stjärnanis och kassera.
  1. Placera ducklever i en matprocesserskål försedd med metallbladet. Tillsätt ca 1/2 kopp den heta grädden och bearbeta tills den kombineras. När motorn är igång, tillsätt långsamt resten av grädden i en jämn ström.
  2. Processa till jämn, pausa för att skrapa ner sidorna med en spatel efter behov. Tillsätt peppar och puls tills de kombineras.
  3. Skrapa anka leverpâté i en skål eller flera små krok och svalna till rumstemperatur. Skydda med plastfolie på toppen av pâtén och kyla i minst 24 timmar före servering. Förvaras i kylskåp upp till 2 veckor.

Obs! Det här kan också göras med kycklinglever i stället för ankaleverna. Eller använd det här judiska köttleverpatéreceptet (bättre känt som hakad kycklinglever). Här är ytterligare ett mocka foie grasrecept med kycklinglever.

Hur kan Pâté serveras?

Det serveras bäst med kakor eller baguetteskivor. Men följande idéer går långt bortom det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 196
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 328 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)